ITM a propus deschiderea unei anchetei penale pentru Directia Silvica!

ITM a propus deschiderea unei anchetei penale pentru Directia Silvica!
In urma cercetarii accidentului de munca mortal produs in data de 16 decembrie 2009, cand a decedat Liviu Adrian T., in varsta de 28 ani, angajat al Ocolul Silvic Darabani, Inspectoratul Teritorial de Munca a desfasurat ancheta, in urma careia au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 16.000 lei.

Conform celor precizate de ITM evenimentul a fost cauzat de efectuarea necorespunzatoare a operatiilor de munca de catre Misu R., care a declansat foc cu arma de vanatoare din dotare asupra cainilor hoinari, fara sa se asigure ca pe directia lui de tragere sunt persoane.

Totodata, ITM mentioneaza ca nu s-a asigurat un control permanent din partea responsabilului de vanatoare privind cunoasterea si aplicarea prevederilor legale in domeniul sanatatii si securitatii in munca pentru toti participantii la vanatoare, pana la parasirea perimetrului fondului de vanatoare.

“Cei raspunzatori pentru incalcarea reglementarilor legale sunt: Misu R. ,inginer silvic si Regia Nationala a Padurilor Romsilva RA , sucursala Directia Silvica Botosani. Au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale in valoare totala de 16.000 lei Regiei Nationale a Padurilor Romsilva RA – Sucursala Directia Silvica Botosani. De asemenea s-a facut propunere pentru deschiderea anchetei penale", a precizat Roxana Gavril, purtator de cuvant al ITM Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
60

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
215

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
80

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...