Italienii pun recompense pentru prinderea bandiţilor români

Italienii pun recompense pentru prinderea bandiţilor români
Soţul victimei unui jaf comis lângă Roma a oferit o "recompensă" pentru a fi prinşi hoţii care i-au atacat soţia, pe 24 martie, la Sutri, lângă Roma. 

Doi hoţi au atacat o întreprinzătoare de 62 de ani, lovind-o ca să deschidă un seif care nici măcar nu exista în casă. Recompensa a pus-o soţul fe - meii, Silvio Massari, care a împânzit via Casilina, de la Vetralla la Olgiata (Roma), cu afişe în care oferea o "recompensă de 20.000 de euro pentru cel care va furniza indicaţii utile pentru găsirea vinovaţilor" garantând "seriozitate şi confidenţialitate" şi, apoi, menţionând numărul său de celular.
 
"Ca în Vestul Sălbatic"

 
"Aşa cum funcţiona acest sistem în Vestul Sălbatic - a declarat Massari pentru Il Messaggero - să vedem ce se întâmplă la noi. Bineînţeles, informaţiile pe care le voi obţine le voi da anchetatorilor. Când cauţi dreptate, ori ţi se spune despre lipsa de personal a forţelor de ordine, ori chiar dacă îi prinzi pe aceşti ticăloşi, magistratura nu face nimic. M-am gândit să dau o mână de ajutor, în felul meu".
 
Un gest sortit să provoace po - lemici. "Solicitarea de informaţii unor eventuali martori privind o infracţiune - afirmă Luigi Sini, preşedinte al baroului avocaţilor din Viterbo - în sine nu e ilicită. Da că se oferă recompensă, apoi, chestiunea devine un raport între privaţi". Massari lucrează în domeniul import-export cu precădere cu America. 
 
Soţul victimei: "Am 20 de angajaţi români"
 
Duminică 24 martie, când soţia sa a fost atacată, el era în străinătate. Soţia tocmai deschisese poarta locuinţei pentru a merge la biserică, când în faţă iau apărut doi bărbaţi. "Vorbeau între ei în română, soţia mea e sigură de asta - afirmă Silvio Massari -. La firma mea am 20 de angajaţi români, sunt gata să-i primesc pe cei care vor să lucreze, am făcut întotdeauna asta; dar cei care vin în ţara noastră pentru a practica violenţa şi teroarea, trebuie opriţi".
 
Maşina Smart a întreprinzătoarei, la bordul căreia au fugit jefuitorii, a fost găsită arsă la Roma. "Nu contează câte lucruri şi câte valori ne-au furat - a mai spus furios Massari - dar din moment ce-mi pot permite măcar le voi face viaţa mai grea acestor jefuitori. Nu ştiu dacă şi cât este de legal că am pus această recompensă, dar nu voi da înapoi. Soţia mea este în stare de şoc, a trecut printr-un pericol enorm. Şi atât cât ăştia sunt liberi ar putea ataca alte persoane. Trebuie să împiedicăm acest lucru". 
 
Patru arestări


Pe 29 martie la Formello au fost prinşi patru români, între care doi cu antecedente penale. Acum sunt închişi în penitenciarul Rebibbia din Capitală. A fost decapitată, potrivit anchetatorilor, banda de răufăcători care a devastat de mai mult timp zona Bassa Tuscia, probabil autoare a diferite lovituri în vile, inclusiv în cea a întreprinzătorului din Sutri. Certitudinea ar putea sosi în urma examinării amprentelor şi ADN-ului. Cei patru închiriaseră o casă la Formello. În subsolul locuinţei au fost găsite unelte pentru dat spargeri şi un munte de obiecte furate: unelte pentru grădinărit şi pentru câmp, obiecte primite cadou, tablouri şi câteva articole de îmbrăcăminte.
 
Se presupune că toată marfa provine din furturi comise în vile, apartamente şi magazine din zona Monterosi, Nepi, Civita Castellana, Corchiano şi Sutri.

gazetaromaneasca.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
95

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1066

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...

Posturi scoase la concurs într-o instituție de cultură din Botoșani!

astăzi, 15:03
153

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unor posturi contractuale de execuție.Este vorba despre un post d...