Italia: Copil român de trei ani, SMULS de un val de lângă bunica sa

Un copil de 3 ani, de naționalitate română, B.D., a murit înecat după ce a fost tras de un val în timp ce se juca pe plajă. Tragedia a avut loc în apropierea portului Gioia Tauro, localitatea San Fernando, situată în provincia Reggio Calabria. Corpul copilului a fost găsit după câteva ore, cu greutate, deși au fost mobilizate multe echipe de căutare.

Din primele cercetări rezultă că un val l-a tras pe copil în apă, fără ca bunica sa, care îl avea în grijă, să-și dea seama la timp. Împreună cu copilul mai erau alți doi care au reușit să se salveze, în timp ce micuțul B.D. a dispărut în mare, scrie gazetaromaneasca.com.

Câteva persoane care se aflau în acel moment pe plajă și au observat dispariția s-au aruncat să-l salveze pe copil dar nu au reușit, marea fiind foarte agitată datorată vântului care bătea puternic.

Echipele de ajutor, formate din șalupe ale Gărzii de coastă și un elicopter s-au prezentat rapid la fața locului, imediat ce au fost semnalate, însă căutările au durat câteva ore. Corpul copilului a fost găsit într-o zonă cu stânci de unde a fost scos cu dificultate.

Procuratura a deschis un dosar de cercetare care va stabili o eventuală vinovăție a bunicii, care nu l-ar fi supravegheat atent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...