ISU Botoşani, vizitat de zeci de copii şi adulţi!

ISU Botoşani, vizitat de zeci de copii şi adulţi!
Astăzi, de Ziua Porţilor Deschise organizată pentru a marca Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost vizitat de zeci de preşcolari, şcolari, liceeni şi cadre didactice de la Grădiniţele nr. 14, 4, Şcolile cu clasele I-VIII nr. 2 şi 14 Botoşani şi Grupul Şcolar Industrial "Elie Radu",  părinţi, dar şi simpli cetăţeni.
 
Aceştia au petrecut mai multe ore în curtea Detaşamentului de Pompieri Botoşani din cadrul inspectoratului, timp în care au aflat o parte din tainele meseriei de pompier. Înainte ca gazdele să le prezinte tehnica din dotare şi modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, vizitatorii au dat dovadă că ştiu ce înseamnă un incendiu sau un cutremur, dar mai ales cum să se comporte în astfel de situaţii.



Preşcolarii au fost răsplătiţi cu dulciuri de către cadrele inspectoratului, dar şi cu sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de inundaţie, cutremur de pământ, incendiu sau descoperirea muniţiei rămasă neexplodată, etc. Vizitatorii s-au împrietenit foarte repede cu pompierii, cărora le-au adresat întrebări despre modul în care acţionează pentru stingerea incendiilor sau descarcerarea victimelor accidentelor rutiere.



Vizibil emoţionaţi, preşcolarii au probat pe rând casca de protecţie, au folosit pentru prima dată pistolul cu apă şi au urcat în autospecialele de intervenţie.

I.S.U. Botoşani a derulat astăzi şi alte activităţi cu tematică specifică privind conştientizarea populaţiei cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, reducerea lor, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă la Şcoala nr. 12 din municipiul reşedinţă de judeţ, informeaza Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
20

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
31

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
66

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...