ISU Botoşani, dotat cu o autofreză multifuncţională. "Putem să îl aşteptăm cu bucurie pe Moş Crăciun" FOTO

ISU Botoşani, dotat cu o autofreză multifuncţională. "Putem să îl aşteptăm cu bucurie pe Moş Crăciun" FOTO
O autofreză multifuncţională de deszăpezire a intrat în dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, aceasta fiind achiziţionată în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2017-2013.

Cu astfel de utilaje au fost dotate toate Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Nord-Est, obiectivele acestui poiect fiind crearea premiselor necesare asigurării populaţiei cu servicii de calitate, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor pentru siguranţă publică şi asistenţă medicală în situaţii de urgenţă.

Vineri a fost prezent la Botoşani şi Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, care a vorbit în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural despre acest proiect. Acesta a precizat că la Botoşani vor fi patru astfel de utilaje, restul urmând a ajunge în următoarele două luni.

Utilajele sunt multifuncţionale şi îi vor face pe angajaţii ISU să nu mai depindă de alte instituţii în caz de forţă majoră.
Acestea pot curăţa zăpada pe timp de iarnă sau au rol de cisterne pentru apă putând fi folosite şi la incendii.

"Am reuşit să dotăm ISU cu echipamente care fac din această armă cred că cea mai dotată pe care o are România.  Acestui camion poţi că îi montezi orice tip de utilaj în faţă, nu doar freză, apoi utilajul este unul obşnuit cu benă, care poate fi folosit pentru transport, iar în benă este montată şi o cisternă pentru apă cu o motopompă. Îl putem aştepta de acum pe Moş Crăciun cu bucurie. Este bucuria oricărui comandant de la ISU că poate face orice îşi doreşte cu acest utilaj", a spus Cristian Adomniţei.

"Este extraordinar de util acest utilaj pentru colegii de la ISU", a spus şi prefectul Costică Macaleţi.

Autofreza multifuncţională care a ajuns la Botoşani a fos prezentată şi membrilor Colegiului Prefectural, fiind adusă în faţa Palatului Administrativ.















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
182

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
646

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
243

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...