ISU Botoșani a primit o autospecială pentru lucrul cu apă de înaltă presiune şi hidroperforare

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a recepţionat, miercuri, 12 autospeciale de primă intervenţie pentru lucrul cu apă de înaltă presiune şi hidroperforare.

Echipamentele fac parte dintr-un lot de 42 de autospeciale achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Celelalte 30 autospeciale vor ajunge în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din întreaga ţară până la finalul lunii viitoare.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, la ceremonia de recepţie a echipamentelor, că astfel de autospeciale vor intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de din toate judeţele şi a celui din Bucureşti-Ilfov, costul integral al proiectului depăşind 46 de milioane de lei.

Astfel, valoarea totală a proiectului este de 46.481.400,00l ei cu TVA, valoarea unei autospeciale fiind de 1.106.700 lei cu TVA.

Autospecialele sunt dotate cu un sistem care permite stingerea incendiilor, intervenţia ofensivă, perforarea oricărui material şi pulverizarea jetului de apă în interior la presiuni mari, cu un consum de apă redus, cameră cu termoviziune. Noile autospeciale au randament de stingere crescut şi utilizează cantităţi reduse de apă.

„Primele 12 maşini astăzi, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi toate maşinile în dotare”, a anunţat Raed Arafat.

Conform IGSU, primele 12 autospeciale vor intra în dotarea Inspectoratelor din Bucureşti-Ilfovşi a ISU Alba, ISU Arad, ISU Bacău, ISU Bihor, ISU Bistriţa-Năsăud, ISU Botoşani, ISU Călăraşi, ISU Caraş-Severin, ISU Cluj, ISU Covasna şi ISU Dâmboviţa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine a început primul?

astăzi, 07:15

Ajunsi la sfarsitul interviului, reprezentantul firmei mai are o singura intrebare pentru proaspatul absolvent al facultatii: – Si care sunt asteptarile dumneavoastra in ce priveste salariul ...

Calendar ortodox, 3 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist

astăzi, 07:00

Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul s-a născut în Atena şi a fost unul dintre oamenii înţelepţi ai Areopagului din această prestigioasă cetate. Și-a desăvârș...

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...