ISJ tergiverseaza demararea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca la nivel de judet!

ISJ tergiverseaza demararea negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca la nivel de judet!
Cele doua sindicate din Educatie au transmis Inspectoratului Scolar Judetean o adresa prin care s-a solicitat demararea procedurilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca la nivel de judet.

In adresa se precizeaza: "Aceasta solicitare este motivata de faptul ca prin demararea imediata a acestor negocieri, s-ar elimina riscul prelungirii unei perioade in care nu exista un contract colectiv de munca la nivel judetean, aspect care contravine prevederilor legale si care poate genera unele disfunctionalitati legate de acordarea unor drepturi salariatilor din sistemul de invatamant, din judetul Botosani".

Liderii de sindicat atrag atentia ca, in cazul in care aceste negocieri nu vor fi demarate cat mai repede sau daca aceste negocieri nu vor fi finalizate prin incheierea unui contract colectiv de munca, se creeaza premisele declansarii unui conflict de interese, conform legislatiei in vigoare, situatie nefavorabila tuturor partilor implicate.

Raspunsul venit din partea Inspectoratului Scolar Judetean, de amanare a acestor negocieri, i-a nemultumit pe sindicalisti.

"Inspectoratul Scolar, ca orice unitate, incearca sa tergiverseze negocierea contractului colectiv de munca pentru a intra in vigoare noul Cod Social, noua lege a Dialogului Social care prevede altceva decat ce era pana acum in legislatie. Sigur, daca negocierea va avea loc, va fi dupa ce se va promulga Legea Codului Social", a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
57

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
728

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
219

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...