ÎȘJ Botoșani, îndurerat după moartea colegei lor, Liliana Chira: „Sufletul său nobil și generos a îndrumat exemplar, mai bine de două decenii, generații întregi de elevi”

ÎȘJ Botoșani, îndurerat după moartea colegei lor, Liliana Chira: „Sufletul său nobil și generos a îndrumat exemplar, mai bine de două decenii, generații întregi de elevi”

Îndurerați de moartea prematură a colegei lor,  prof. Lililana Chiara (46 ani), reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndurearate.

Aceasta a decedat în cursul zilei de marți, după o lungă suferință, fiind răpusă de Covid -19.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de IȘJ Botoșani:

„Școala botoșăneană este astăzi din nou în doliu. Un om remarcabil, un cadru didactic deosebit, foarte iubit de colegi și de elevi, nu mai este printre noi. Îndurerați de această neiertătoare despărțire, regretăm profund trecerea neașteptată din această lume a dragei noastre colege, profesor LILIANA CHIRA.

Cuvintele noastre nu pot exprima mâhnirea incomensurabilă și nu găsesc forma și metaforele potrivite pentru a descrie calitatea umană deosebită, realizările profesionale și lecțiile cu sens pe care le-a lăsat în inimile noastre.

Doamna inspector școlar pentru disciplina Informatică a fost profesor la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani. Sufletul său nobil și generos a îndrumat exemplar, mai bine de două decenii, generații întregi de elevi. Astăzi, elevii doamnei profesoare îi vor rosti numele cu respect și-l vor păstra în gândurile lor cu pioșenie, spre neuitare și aducere aminte.

Activitatea de inspector a fost la fel de bogată și intensă, doamna Liliana Chira fiind, în fiecare an școlar, vicepreședinte al Comisiei Județene de Bacalaureat, membră în Comisiile Naționale la Olimpiada de Informatică și Tehnologia Informației, a organizat tabere ale Lotului Național de Informatică și ale Concursului Național de Informatică „Urmașii lui Moisil”.

Spiritul lucid, profesionalismul și umorul fin i-au conferit un loc aparte în sufletul colegilor și al elevilor săi și va rămâne veșnic în amintirea noastră.

Sincere condoleanțe și toată compasiunea noastră familiei!

Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
13

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
154

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
177

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...