ISJ ancheteaza cazul copilului care reclama ca a fost agresat de invatator!

ISJ ancheteaza cazul copilului care reclama ca a fost agresat de invatator!

 Daniel Bucataru  

Inspectoratul Scolar Judetean a deschis o ancheta la Scoala din Plopenii Mari, comuna Ungureni, dupa ce mama unui elev de clasa a III-a a depus o sesizare la ISJ prin care il acuza pe invatator ca i-a lovit copilul, dandu-l cu capul de perete.

In sesizarea depusa la ISJ la sfarsitul saptamanii trecute, mama baiatului spune ca invatatorul l-ar fi lovit pe fiul ei pe motiv ca acesta s-a asezat cu picioarele pe scaun. Mama spune ca nu este prima data cand se intampla asa ceva, si ca si alti colegi ai baiatului ar fi fost agresati de invatator.

"Ancheta este in desfasurare, este facuta comisie si va merge sa verifice cele semnalate. Este prima sesizare in ceea ce priveste o abatere de acest gen, referitoare la bruscarea unui copil, in acest an scolar. Dupa finalizarea anchetei vom face publice si rezultatele", a declarat Daniel Bucataru, purtator de cuvant in cadrul ISJ Botosani.

Reprezentantul ISJ sustine ca in acest an scolar au mai fost sesizari telefonice prin care unii parinti au reclamat faptul ca anumite cadre didactice ar lipsi de la scoala, sau copiii ar fi fost bruscati ori li se pun note mici, insa in lipsa unei sesizari scrise si inregistrate la Inspectoratul Scolar nu se poate constitui o comisie de ancheta.

"Exista foarte multe sesizari telefonice, iar in momentul in care noi trebuie sa dam curs unei asemenea sesizari, aceasta trebuie sa fie pe hartie si inregistrata, indiferent daca este semnata sau nu, dar trebuie sa fie pe hartie. In momentul in care sesizarea este telefonica sau sub forma de zvon, nu avem cum sa constituim o comisie si sa facem o ancheta. O verificare tot se face, dar nu se face dupa toate regulile unei comisii de ancheta", a spus Bucataru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
69

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
27

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
83

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...