Irina Begu a fost învinsă de Bouchard, în ”optimi” la Australian Open

Irina Begu a fost învinsă de Bouchard, în ”optimi” la Australian Open
Irina-Camelia Begu, locul 42 WTA, s-a oprit în "optimi" la Australian Open, după un duel aprins cu Eugenie Bouchard, favorita numărul 7 a turneului, scor 1-6, 7-5, 2-6.

Pentru Begu, partida a început abia după prima parte a celui de-al doilea set. Pînă atunci, românca a fost de nerecunoscut, departe de evoluţiile care au adus-o pînă în optimi. Presiunea şi-a spus cuvîntul, iar Bouchard părea că va defila în drum spre următoarea rundă.

Canadianca nu etala nici ea cel mai bun tenis, însă jocul ei era suficient pentru a face diferenţa. La 3-0 pentru Bouchard în setul secund, Irina parcă s-a trezit din starea de letargie pe care o avusese pînă atunci. A urmat o revenire impresionantă la care adversara ei a avut replică abia după pierderea a cinci game-uri consecutive. Begu a insistat însă în continuare şi şi-a adjudecat setul secund, deşi Bouchard izbutise să egaleze la cinci.

Decisivul a fost la îndemînă favoritei numărul 7, care s-a distanţat încă din debut. Begu s-a chinuit să îşi cîştige punctele pe propriul serviciu şi n-a mai putut să mai pună mari probleme în privinţa victoriei.

Parcursul rămîne însă unul remarcabil pentru Irina şi poate reprezenta punctul de pornire spre o aventură similară cu cea pe care o trăieşte Simona Halep.

Pentru prezenţa în optimi, cea mai bună performanţă a carierei la un Grand Slam, Begu va primi 240 de puncte WTA şi un cec în valoare de 175.000 de dolari australieni, aproximativ 125.000 de euro.
sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
76

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
104

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
165

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...