IONUT SOCIU - Un botosanean in comisia de preselectie a creatorilor si creatiilor pentru GALA UNITER!

IONUT SOCIU - Un botosanean in comisia de preselectie a creatorilor si creatiilor pentru GALA UNITER!

IONUT SOCIU

Editia 2009 a Galei Premiilor UNITER se va desfasura pe 13 aprilie, la Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti, evenimentul urmand sa fie transmis in direct de postul TVR1.

Initiata in 1991, Gala Premiilor UNITER este un eveniment anual, organizat de Uniunea Teatrala din Romania, al carui scop este acela de a acorda premii creatorilor din domeniul teatrului si celor mai valoroase creatii teatrale ale anului anterior. UNITER acorda premii pentru Cel mai bun spectacol, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenograf, Cel mai bun actor si Cea mai buna actrita, dar si pentru critica teatrala, pentru debut, teatru radiofonic, teatru TV, pentru intreaga activitate si pentru excelenta.

Potrivit reprezentantilor UNITER, preselectia creatorilor si a creatiilor de teatru ce se vor afla pe lista nominalizarilor este realizata de criticii de teatru Magdalena Boiangiu, Victor Scoradet si Ionut Sociu, ultimul dintre ei fiind din Botosani.

Nominalizarile pentru Premiile Uniter 2009, care rasplatesc cele mai bune performante din teatrul romanesc, urmeaza sa fie anuntate astazi, 9 martie, iar premiile vor fi acordate in cadrul unei gale programate pe 13 aprilie, la Teatrul National din Bucuresti.

Categoriile la care se fac nominalizari sunt cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun scenograf, cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cel mai bun critic de teatru, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, cel mai bun spectacol de teatru TV si cel mai bun debut. Juriul care va stabili nominalizarile, in urma vizionarii a zeci de piese, este format din criticii Magdalena Boiangiu, Victor Scoradet si Ionut Sociu.

Un alt juriu, a carui componenta nu a fost inca anuntata, va desemna in seara galei, prin vot secret, cistigatorii Premiilor Uniter 2009.

Ionut Sociu s-a nascut la Botosani, a absolvit Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, din Botosani, si Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializarea Teatrologie.

In prezent, Ionut Sociu activeaza in cadrul UNITER Romania, el figurand si pe site-ul UNATC, in calitate de profesor asociat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
111

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
137

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
215

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...