Ion Iliescu, huiduit de revolutionari la sediul PSD

Ion Iliescu, huiduit de revolutionari la sediul PSD
Ion Iliescu a fost huiduit astazi de zeci de revolutionari veniti la sediul PSD din Baneasa pentru a-si exprima nemultumirile fata de secretarul de stat care se ocupa de problemele lor, dar si fata de nerespectarea de catre guvern a promisiunii de reluare a platilor, potrivit ziare.com.

Protestul a fost generat de faptul ca postul de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revolutionarilor este liber, dupa ce, luni, premierul Ponta l-a demis pe Sorin Mester, numit in luna mai in aceasta functie.

Ion Iliescu a fost prezent joi la sediul PSD pentru a stabili numele noului responsabil cu problemele revolutionarilor in Guvern, in conditiile in care fostul presedinte al Romaniei este si presedintele comisiei pentru revolutionari din PSD, informeaza B1TV.

Protestatarii au cerut sa fie si ei consultati inainte sa se faca noua nominalizare, dar au fost refuzati. Ei au asteptat ore in sir in fata sediului PSD, fara succes insa.

Ion Iliescu a plecat fara sa discute cu contestatarii sai. In schimb, Petrica Balint, reprezentantul Lugojului in departamentul pentru drepturile revolutionarilor din PSD, a fost intampinat la iesire cu lozinci si huiduieli. S-a strigat "La munca!", "La puscarie!", "Impostorule" si s-a cerut demiterea lui Ion Iliescu din functia de presedinte onorific al revolutionarilor, acesta fiind si el huiduit.

Este a doua oara in mai putin de o luna de zile cand o parte dintre revolutionari protesteaza si isi cer drepturile. In luna septembrie, aproximativ o suta de membri ai Blocului National al Revolutionarilor 1989 au protestat la Palatul Victoria si au cerut inlocuirea lui Mester, cu Dorin Lazar Maior, presedintele organizatiei si secretar executiv al PSD insarcinat cu problemele revolutionarilor.

De asemenea, ei au acuzat tergiversarea intrarii in plata a indemnizatiilor pentru revolutionari conform Legii 324 din 2004, indemnizatiile fiind taiate la propunerea Guvernului Boc.

Tot la inceputul lunii septembrie, Ion Iliescu s-a certat cu reprezentanti ai revolutionarilor in fata sediului PSD, inainte de sedinta Biroului Politic National al partidului.

"E o porcarie ce faceti voi. Nu mai vorbiti prostii, vorbiti aiurea. Sunteti dezorientati. (...) Sunteti obraznici. Din partea voastra este lipsa de respect. Daca nici eu nu v-am luat apararea...", le-a spus atunci fostul presedinte, acuzandu-i ca sunt instigati. El a incercat sa le explice ca actualul Guvern incearca sa le restituie drepturile pe care guvernarea Boc le-a sistat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
16

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
183

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
56

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...