Ion Diaconu catre opozitie: „ Îi rog să iasă în spațiul public pentru a ajuta populația și nu pentru a o dezinforma”

Directorul societatii Modern Calor a raspuns acuzatiilor lansate, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, de liderul PNL, Florin Turcanu, care a spus ca bransarea institutiilor la reteaua de termoficare a fost impusa.

"Racordarea unităților de învățământ la rețeaua de termoficare centralizată s-a făcut pentru siguranța elevilor. Facturile pentru energie termică sunt, în medie cu 20% mai mici față de facturile plătite de unitățile de învățământ cu centrală proprie. Vom oferi date concrete în următoarele zile. Racordarea unităților a fost aprobată în Consiliul Local, inclusiv cu votul consilierilor opoziției", a declarat Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.

Cat priveste pretul platit de agentii economici, pentru agentul termic, directorul Modern Calor a precizat ca: "Hipermarketul Carrefour, alături de alți operatori economici și instituții publice care sunt racordați la rețeaua primară, plătesc 200 de lei fără TVA pentru fiecare gigacalorie consumată, fără a beneficia de subvenție de la bugetul local, tariful fiind aprobat în CL".

In acelasi timp, Ion Diaconu le transmite celor din opozitie ca ar trebui sa reflecteze asupra adevaratelor probleme cu care se confrunta judetul si nu sa "arunce informatii mincinoase ce aduc prejudicii operatorului de termoficare".

"Aș dori să atrag atenția asupra adevăratelor probleme create de cei cu putere de decizie din opoziție. În urma indicațiilor dictate pentru consilierii județeni, au lăsat drumurile județene fără bani de deszăpezire, punând în pericol vieți omenești, iar proiectele europene ale municipiului și județului Botoșani fără cota de cofinanțare. Acum abat atenția publică de la aceste probleme, aruncând cu informații mincinoase ce aduc prejudicii și operatorului de termoficare. Îi rog să iasă în spațiul public pentru a ajuta populația și nu pentru a o dezinforma", a adaugat Diaconu.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
257

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
315

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
711

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...