Iohannis, despre alocatiile pentru copiii romanilor care muncesc in Austria

Presedintele Klaus Iohannis a discutat cu seful guvernului din Austria despre alocatiile copiilor romani, care i-a dat asigurari ca pozitia ministrului de Externe privind reducerea lor este doar o opinie personala.

"Am avut o discutie cu domnul cancelar federal al Austriei, Werner Faymann, despre nivelul alocatiilor pentru copiii muncitorilor romani din Austria. Acesta m-a asigurat ca pozitia exprimata de ministrul de Externe de la Viena privind reducerea alocatiilor nu este pozitia Guvernului federal austriac si nu reprezinta nici pozitia domniei sale, ci este o opinie personala a domnului ministru.

Fiecare cetatean roman care munceste in strainatate trebuie sa beneficieze de drepturile care i se cuvin", a postat, sambata pe Facebook Klaus Iohannis.

Un raspuns similar a fost dat de presedinte si vineri, la conferinta de presa tinuta la Bruxelles dupa incheierea Consiliului European de vara.

Klaus Iohannis nu a spus insa daca a primit asigurari din partea cancelarului Werner Faymann in legatura cu mentinerea nivelului actual al alocatiilor pentru copiii romani.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a cerut o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind nemultumit ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, in conditiile in care in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Kurz a explicat ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro. "Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania", a spus diplomatul austriac, sustinand ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi, iar pentru asta trebuie facuta o reforma la nivelul UE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

astăzi, 21:02

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...

Peste 140 de botoșăneni sancționați de polițiști în ultimele 24 de ore!

astăzi, 20:30

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Proiect de reducere a abandonului: Învățământ hibrid sau online și ore remediale pentru studenții care lucrează!

astăzi, 19:50

Programul își propune să ofere suport concret tinerilor pentru a absolvi facultatea, precum cursuri în sistem hibrid sau online, recunoașterea creditelor anterioare, sau parteneriate cu...