Invitatie la muzeu!

Invitatie la muzeu!
Botosanenii sensibili la arta si frumos vor putea admira timp de o luna de zile expozitia de arheologie de la Muzeul Judetean Botosani.

Este vorba de expozitia Antichitatea tarzie in Bazinul Prutului, organizata in cadrului programului de vecinatate Romania - Republica Moldova, un proiect transfrontalier initiat de Muzeul Vasile Parvan din Barlad, in colaborare cu Muzeul National de Istorie Chisinau, Muzeul Judetean Botosani, Institutul de Cercetari Arheologice Iasi, Consiliul Judetean Iasi si Muzeul Mixt din Tecuci.

Este o expozitie contine o multitudine de piese de arheologie, incepand de la cele mai mici: nasturi, piepteni, catarame si pana la vase care se refera la perioada de antichitate tarzie.

Muzeul nostru a contribuit cu obiecte de arheologie din campania de sapaturi de la Mihalaseni. Una dintre piesele forte ale acestei expozitii este un vas zoomorf ce apartine Muzeului National de Istorie din Chisinau. Modelul il reprezinta un berbec, o piesa foarte interesanta ce dateaza din secolul patru. Speram sa fie cati mai multi vizitatori pentru ca este extrem de interesanta, a declarat directorul Muzeului Judetean Botosani, Lucica Parvan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
16

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
204

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
121

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...