INVITATIE LA FILARMONICA! - VIDEO

INVITATIE LA FILARMONICA! - VIDEO

 Soprana ANDA POP  

Seara Beethoven la Filarmonica de Stat Botosani! Vineri, de la ora 18.30, Filarmonica va invita la saptamanalul concert simfonic.

Invitati:

Dirijor: CRISTIAN OROSANU

Solista: ANDA POP, soprana

In program:

L. van Beethoven: Uvertura Inaugurarea casei

         Maestoso e sostenuto; Un poco piu vivace; Meno mosso; Allegro con brio

L. van Beethoven: Ah, perfido! - scena si arie pentru soprana si orchestra Allegro con brio; Andante quasi Adagio; 

         Allegro assai; Andante grave; Allegro assai; Allegro con brio; Adagio; ARIA: Adagio;

         Allegro assai; Piu lento; Allegro assai; Piu lento; Adagio; Tempo I

L. van Beethoven: Simfonia a VII-a, in la major

          Poco sostenuto; Vivace

          Allegretto

          Presto

          Allegro con brio

CRISTIAN OROSANU s-a nascut in anul 1972, la Galati. In anul 1991 a absolvit cursurile Liceului de Arta Octav Bancila din Iasi. In anul 1996 a absolvit cursurile Universitatii de Muzica din Bucuresti, clasa de corn a profesorului Nicolae Lipoczi, iar in anul 1997 la acelasi institut de invatamant clasa de dirijat a maestrului Cristian Brancusi.

In domeniul dirijatului a inceput sa studieze, insa, din anul 1992, luand lectii particulare cu reputatul maestru Constantin Bugeanu; in acelasi domeniu a mai beneficiat de o bursa de studii la Academia Internationala Bach din Stuttgart, in anul 1996, avandu-l ca profesor pe Helmuth Rilling.

 

ANDA OLIMPIA POP si-a inceput educatia muzicala la varsta de 6 ani prin studiul pianului. Urmeaza apoi cursurile Liceului de matematica-fizica Gheorghe Sincai din Baia Mare si in 1996 a absolvit Universitatea de Medicina Carol Davila din Bucuresti. Pentru desavarsirea primei pasiuni, a absolvit, in 2000, Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasele profesorilor Georgeta Stoleriu (canto) si Hero Lupescu (regie); isi perfectioneaza arta cantului vocal prin intermediul bursei Yolanda Marculescu (1998), prin participarea la cursurile de maiestrie de la Tescani (1998) si Majk Budapesta (Ungaria) 2000, sustinute de prof. Ionel Pantea.

Din anul 2001 devine solista Operei din Brasov. In cariera artistica se simte atrasa deopotriva de scena operei cat si de cea de concert, colaborand cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Brasov, Orchestra de camera Radio, Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorilor Emil Simon, Modest Cichirdan, Radu Ciorei, Frantz Lamprecht (Germania), Vincent Gruger (Germania), Alexandru Lascae (Olanda), Itay Talgan (Israel), Cristian Orosanu, Iosif Ion Prunner, Cristian Brancusi, Alexandru Samoila, Tiberiu Soare, Cornel Trailescu, Petre Sbarcea. Impreuna cu colectivul Operei din Brasov realizeaza turnee in Austria, Germania, Luxemburg, Franta, Olanda, Elvetia si Marea Britanie.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
133

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
395

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
73

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...