Invitație la cursuri de proză și poezie alături de scriitorii Dan Lungu și Svetlana Cârstean, în cadrul Taberei de scriere creativă "Alpha"

Invitație la cursuri de proză și poezie alături de scriitorii Dan Lungu și Svetlana Cârstean, în cadrul Taberei de scriere creativă "Alpha"
Fundația Alfa, Suflet și Energie invită tinerii pasionați de literatură să-și dezvolte talentul creativ în cadrul concursului "Tabăra de scriere creativă Alpha".

Concursul se adresează elevilor de liceu din județul Botoșani și include două secțiuni: proză și poezie. Pentru a se înscrie în concurs, candidații vor trimite pentru secțiunea proză între 5 și 20 de pagini de text, iar pentru secțiunea poezie 3 poeme.

Creațiile vor fi trimise alături de un CV, o scurtă scrisoare de motivație și un autoportret în scris. Pentru tabăra de scriere creativă vor fi selectați 12 candidați, care vor participa în mod gratuit, timp de 5 zile la cursuri de proză și poezie.

Tabăra se va desfășura în perioada 18-22 iunie 2015 și va avea ca traineri prozatorul Dan Lungu și poeta Svetlana Cârstean.

Dan Lungu, creatorul faimoasei "babe comuniste", este unul dintre cei mai apreciați și traduși scriitori români. Originar din Botoșani, Dan Lungu este Director al Muzeului Literaturii Române din Iași, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania și manager al  Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) de la Iași. Cele mai cunoscute romane ale scriitorului sunt: "Raiul găinilor", "Sunt o babă comunistă", "În iad toate becurile sunt arse", "Fetița care se juca de-a Dumnezeu".
Svetlana Cârstean s-a născut în Botoșani și este membru cofondator al cenaclului "Central" de la Facultatea de Litere din București. "Floarea de menghină" este volumul care a determinat situarea poetei alături de liderii celei mai noi generații poetice. A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri și poeme în Dilema, Observator Cultural, România literară, Adevărul literar și artistic.

Regulamentul concursului și conținutul dosarului de înscriere pot fi accesate pe site-ul fundației www.fundatiaalfa.ro.

Persoană contact: Manuela Gheorghiu, manuela.gheorghiu@fundatiaalfa.ro, telefon 0730.166.811

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
2

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunilor...

Deputat Alexandra Huțu, PSD: Masă sănătoasă pentru încă 1.503 elevi din Botoșani

astăzi, 12:11
8

Guvernul condus de președintele PSD, Marcel Ciolacu, a decis extinderea numărului de școli din județul Botoșani care vor asigura zilnic copiilor câte o masă. Astfel va crește numărul șc...

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
101

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...