Investitie de 127 de milioane de euro in reabilitarea si extinderea retelei de apa-canal din judet!

Investitia in reteaua de apa si canal din judetul Botosani, ce urmeaza a fi realizata cu fonduri europene, in cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, a primit avizul autoritatii de management, care confirma faptul ca aplicatia s-a finalizat.

Urmatorul pas este aprobarea indicatorilor tehnico-economici de catre Consiliul Judetean si Consiliile Locale implicate in acest proiect, iar ulterior dosarul se va transmite la Comisia Europeana, ultimul pas fiind semnarea contractului de finantare. Valoarea totala a investitiei este de 127 de milioane de euro, iar partea de cofinantare ce revine Consiliului Judetean este de 2%.

“Printre proiectele pe care le vom aborda pe 28 aprilie, la sedinta ordinara de Consiliu Judetean, se va numara cu certitudine si cel referitor la aprobarea investitiei privind extinderea si reabilitarea sistemului de apa, canalizare, epurare in judetul Botosani. Este o investitie ce urmeaza a fi finantata tot din fonduri europene, dar de data aceasta pe un alt program de finantare, e vorba de POS Mediu, o investitie care se ridica la aproximativ 127 de milioane de euro si este de maxima insemnatate pentru judetul Botosani", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Programul priveste aglomerarea Botosani cu localitatile din jur, respectiv Tulbureni, Rachiti si Catamarasti Deal, aglomerarea din Dorohoi la care s-a alipit comuna Borscauti, aglomerarea compusa din asocierea Voronei cu Tudora, precum si cea compusa din asocierea localitatilor Flamanzi si Frumusica.

“Pe langa faptul ca in aceste patru aglomerari se vor crea sau dezvolta retelele de apa, canalizare, se vor construi sau reabilita, acolo unde este cazul, statiile de tratare, precum si cele de epurare a apelor uzate. In afara de aceasta, investitia pe POS Mediu, pe domeniul de apa canalizare, priveste si dezvoltarea si modernizarea statiei de tratare a apei potabile de la Stefanesti, precum si alimentarea cu apa din sursa Prut a localitatii Saveni, dar si a celorlalte localitati din zona", a precizat presedintele Consiliului Judetean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...