Învăţământul profesional ia avânt la Botoşani

Învăţământul profesional ia avânt la Botoşani
De la an la an, tot mai mulţi elevi din judeţul Botoşani se orientează către învăţământul profesional, preferând să urmeze cursurile unei şcoli profesionale, unde să înveţe o meserie, în detrimentul liceelor.

Potrivit planului de şcolarizare pentru anul 2015-2016, aprobat în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, numărul claselor de învăţământ profesional va creşte, fiind aprobate 33 de clase pentru acest tip de învăţământ, faţă de 22 câte sunt în anul şcolar 2014-2015.

“În ultima perioadă s-a observat nu numai cantitativ creşterea la învăţământul profesional. Din inspecţiile realizate de noi şi din rapoartele pe care ni le-au transmis conducerile unităţilor de învăţământ care au învăţământ profesional au spus că a crescut şi calitatea acestui segment. Există câteva cazuri în care concurenţa la învăţământul profesional este mai mare decât la cel liceal.
Vorbim de liceele, agricole, tehnologice, în care se preferă învăţământul profesional. Nu este o surpriză. Consider că e un drum către normalitate", a declarat Mihaela Huncă, inspector general al ISJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta