Inundatiile anuleaza Festivalul de Artă Medievală din Suceava

Inundatiile anuleaza Festivalul de Artă Medievală din Suceava

 FLORIN AIONITOAIE in rolul lui Mihai Viteazul, la editia 2009 a Festivalului de Arta Medievala  

Ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală "Ştefan cel Mare", eveniment in care erau implicati si actori ai teatrelor botosanene, nu va mai avea loc!

Festivalul era programat pentru cea de-a doua jumătate a lunii august, insa nu mai reprezintă o prioritate pentru administraţia suceveană, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava declarand ieri că nu i se pare corect ca în condiţiile în care judeţul Suceava a fost lovit de inundaţii, în care pagubele produse depăşesc suma de 65 de milioane de euro, să se organizeze în continuare manifestări culturale de asemenea amploare.

El a spus că există acum alte priorităţi, eforturile administraţiei judeţene fiind concentrate pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţii şi refacerea infrastructurii.

Directorul general al CMB Suceava, Constantin- Emil Ursu, căruia i s-a adus ieri la cunoştinţă acest lucru, a spus că, în zilele următoare, îi va anunţa pe toţi cei ce urmau să participe la festival că ediţia din acest an nu va mai avea loc şi şi-a manifestat speranţa că, în 2011, va obţine fonduri europene printr-un proiect care vizează în mod exclusiv acest festival.

La Festivalul Medieval de la Suceava erau invitati si actorii Teatrului Mihai Eminescu si cei ai Teatrului Vasilache Botosani. Cele mai importante evenimente culturale, realizate de regizorul Marius Rogojinschi, au fost spectacolele "Apus de soare" si "Viforul", ultima productie din trilogia lui Delavrancea, "Luceafarul", care trebuia sa se monteze anul acesta, urmand sa se amane pentru o editie viitoare.  

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
2

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
49

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
71

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...