Inundație într-o intersecție recent reabilitată; oamenii au cerut ajutorul pompierilor (fotogalerie)

Inundație într-o intersecție recent reabilitată; oamenii au cerut ajutorul pompierilor (fotogalerie)

Intersecția dintre străzile Împărat Traian și Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, a fost inundată în urma furtunii de duminică după-amiază. Oamenii au cerut ajutorul pompierilor.

„O femeie a sunat la 112 că nu mai poate înainta cu autoturismul din cauza apei. Și cetățenii care locuiesc la casele din zonă au cerut ajutor, îngrijorați că apa le-ar putea intra în curți”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Pompierii militari și voluntari au reușit într-un timp scurt să evacueze apă, desfundând rigole stradale care erau colmatate.

„Pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții normale, aceștia au împins autoturismul până într-o zonă în care nu blochează traficul”, a adăugat Lupu.

Municipalitatea a cheltuit 150.000 de lei pentru reabilitarea intersecției

Anul trecut, Primăria a alocat sume generoase pentru lucrări de reabilitare în mai multe intersecții din municipiul Botoșani, unde au loc frecvent inundații când plouă abundent. Pentru zona Împărat Traian – Octav Onicescu, au fost alocați 157.000 de lei, bani din care s-au amenajat trei cămine noi de apă, rigole de 99 ml și legături între canalele de scurgere.




 

 

Spune-ne opinia ta