Introducerea obligatorie a Certificatului Verde la locul de muncă, din nou în discuție

Introducerea obligatorie a Certificatului Verde la locul de muncă, din nou în discuție

Autoritățile statului român vor reînceperea discuţiilor pentru introducerea Certificatului Verde la locul de muncă, în condiţiile în care proiectul de lege se află blocat la Camera Deputaţilor de mai bine de o lună.

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, care, întrebat, marţi, când va fi introdusă obligativitatea Certificatului Verde la locul de muncă, premierul a răspuns că s-a luat deja în discuție această problemă.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit sa găsim acele soluţii prin care certificatul să fie reintrodus în dezbatere în Parlament, iar când va fi aprobat de Camera Deputaţilor să meargă spre promulgare. Nu estimez un timp acum”, a explicat premierul României, citat de presa centrală.

Întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au trecut prin boală, dar care nu au fost înregistrate la DSP să poată beneficia de Certificat Verde, Nicolae Ciucă a transmis că „din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”. 

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a transmis că nu s-a discutat în interiorul Guvernului despre varianta eliberării certificatului după prima doză de vaccin, propunere făcută de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și persoanele neasigurate vor beneficia de asistenţă medicală în cabinetele medicilor de familie

Joi, 11 August 2022
184

Printr-o ordonanță pusă miercuri în dezbatere publică, Ministerul Sănătății vrea să aducă modificări importante actualei legi a sănătății. Una dintre cele mai importante schimbăr...

Un bărbat a fost arestat după ce a chinuit un copil de 11 ani să recunoască un presupus furt

Joi, 11 August 2022
163

Un bărbat din Gura Humorului acuzat de lovire, şantaj şi lipsire de libertate, după ce a folosit metode inumane de a face un copil de 11 ani să recunoască faptul că a furat de la el din magazin...

BNR: Inflaţia a scăzut uşor în iulie, faţă de luna iunie

Joi, 11 August 2022
60

Inflaţia a scăzut uşor în iulie, faţă de luna iunie, conform unui raport prezentat de Banca Naţională a României. Este vorba de doar 0,09 % însă reprezentanţii instituţiei ...