Introducerea obligatorie a Certificatului Verde la locul de muncă, din nou în discuție

Introducerea obligatorie a Certificatului Verde la locul de muncă, din nou în discuție

Autoritățile statului român vor reînceperea discuţiilor pentru introducerea Certificatului Verde la locul de muncă, în condiţiile în care proiectul de lege se află blocat la Camera Deputaţilor de mai bine de o lună.

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, care, întrebat, marţi, când va fi introdusă obligativitatea Certificatului Verde la locul de muncă, premierul a răspuns că s-a luat deja în discuție această problemă.

„Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit sa găsim acele soluţii prin care certificatul să fie reintrodus în dezbatere în Parlament, iar când va fi aprobat de Camera Deputaţilor să meargă spre promulgare. Nu estimez un timp acum”, a explicat premierul României, citat de presa centrală.

Întrebat dacă ia în calcul ca persoanele care au trecut prin boală, dar care nu au fost înregistrate la DSP să poată beneficia de Certificat Verde, Nicolae Ciucă a transmis că „din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia şi persoanele care au trecut prin boală”. 

Pe de altă parte, Nicolae Ciucă a transmis că nu s-a discutat în interiorul Guvernului despre varianta eliberării certificatului după prima doză de vaccin, propunere făcută de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacol extraordinar de balet în premieră pe scena botoșăneană

astăzi, 14:03
39

Pe 2 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, va avea lor un spectacol extraordinar de balet în premieră, în două tablouri. Muzica va fi asigurată de Geor...

Cinci incendii izbucnite din cauza coșurilor de fum, produse în mai puțin de o oră

astăzi, 13:19
96

Casele a cinci familii din localitățile Chițoveni, Dorohoi, Ștefănești și Havârna au fost în pericol, în această dimineață, din cauza unor incendii care au izbucnit î...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a furat o mașină și a condus beat, fără permis

astăzi, 13:14
88

La data de 27 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați prin apel 112, de un bărbat aflat pe raza comunei Unțeni, despre faptul că i-a...