Introducerea CASS la pensiile sub 1.000 lei, respinsa de deputatii Comisiei de munca

Deputatii din Comisia de munca au respins miercuri Ordonanta de Urgenta care prevede introducerea obligativitatii contributiei de 5,5 la suta pentru fondul de sanatate in cazul pensionarilor cu venituri situate intre 740 si 1.000 de lei.

Decizia finala asupra respingerii raportului va fi luata prin vot in plenul Camerei Deputatilor, informeaza Mediafax.

Raportul a primit noua voturi "pentru" si opt "impotriva".

"E vorba de aprope 2 milioane de pensionari din Romania, care nu s-ar putea spune ca duc o viata foarte frumoasa", a declarat deputatul PNL Ludovic Orban, membru al comisiei.

Orban a accentuat ca parlamentarii nu pot pune in carca pensionarilor problemele create de criza economica prin care trece tara noastra.

In cazul in care va fi adoptata, Ordonanta va avea implicatii asupra a 39% dintre pensionari, procent care reprezinta aproximativ doua milioane de persoane.

Legea de percepere a unei cote de asigurari sociale de sanatate de 5,5 la suta pentru pensiile mai mari de 740 de lei a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011, in conformitate cu OUG 117/2010.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...