Intreprindere sociala pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile din Botosani. Vor fi create sase locuri de munca

Intreprindere sociala pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile din Botosani. Vor fi create sase locuri de munca

 Primarul Ovidiu Portariuc  

Consilierii locali au aprobat un parteneriat intre Primaria Municipiului Botosani si Asociatia Partener-Grupul de Initiativa pentru Dezvoltare Locala Iasi, in vederea promovarii proiectului “Intreprinderea sociala-abordare inovativa pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile, in cadrul Programului de finantare-Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile, schema de granturi pentru ONG-uri, finantat de Guvernul Elvetiei.

Proiectul urmareste sa promoveze intreprinderea sociala ca metoda inovativa si cu plus valoare de furnizare a serviciului social adresat grupurilor vulnerabile din 39 de comunitati urbane si rurale din judetele Iasi, Botosani si Vaslui.

In cadrul acestui proiect, la nivelul municipiului Botosani va fi creata o intreprindere sociala, dotata si operationalizata; sase persoane din grupuri vulnerabile vor fi angajate in cadrul acestei intreprinderi; alte 20 de persoane din grupuri vulnerabile vor beneficia de masuri active de ocupare, consiliere si orientare profesionala; 10 persoane vor participa la cursul de calificare nivel I “agent de curatenie cladiri si mijloace de transport"; 10 persoane vor participa la cursul pentru calificare nivel II “instalator apa canal"; 9 persoane vor fi calificate in ocupatia “agent de curatenie cladiri si mijloace de transport", iar alte noua vor fi calificate in ocupatia de “instalator apa canal".

“Guvernul elvetian ne ofera 200.000 de euro, iar noi trebuie sa punem 5.000 de euro, ca sa realizam o intreprindere care angajeaza oameni si realizeaza servicii in Botosani. Ca o sa calificam instalator, ca o sa facem intretinerea spatiilor verzi vom vedea, exista diverse variante. S-ar putea sa realizam o societate pentru intrtinerea spatiilor verzi din Botosani", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Consilierul local Florin Ghiorghita a criticat acest proiect, spunand ca nu rezolva deloc problema somerilor botosaneni.

“Sase locuri de munca sunt foarte multe…", a spus Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
93

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
204

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...