Intre orele 9-12, magistratii nu vor intra in salile de judecata

Intre orele 9-12, magistratii nu vor intra in salile de judecata
Sedintele de judecata vor fi suspendate joi timp de trei ore, incepand cu ora 9.00, iar astfel de proteste vor continua pe durata nedeterminata, au anuntat magistratii.

Ei isi continua astfel protestele de zilele trecute fata de subfinantarea instantelor si neacordarea sporului de stres de 50%.

Totodata, acestia cer si demisia ministrului justiţiei, Catalin Predoiu. In replica, ministrul le-a spus, miercuri, sa renunte la proteste si a anuntat o serie de decizii "destul de dure" pentru angajati. Astfel, el a redus sporul ANP de la 30% la 10% si sporul de manager public de la 55% la 25%.

Nu se mai acorda sporuri PHARE pana ce rezultatele pozitive nu vor aparea. Predoiu a adaugat ca urmatoarea perioada va fi una dificila: toata lumea trebuie sa faca sacrificii, "sa stranga din dinti". Alte masuri precizate de ministru: sumele prevazute din taxele de timbru judicare ar putea intra in bugetul Justitiei.

De asemenea, au loc discutii cu furnizorii de utilitati pentru esalonarea platilor. Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, suspendarea actului administrativ prin care a fost intrerupta acordarea sporului de stres de 50% pentru magistrati, dupa ce acestia din urma au intentat proces Ministerului Justitiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
634

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
312

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
85

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...