INTERZIS! Republica Moldova a inchis granitele pentru romani!

Republica Moldova isi inchide granitele pentru romani, cu citeva zile inaintea alegerilor parlamentare de pe 5 aprilie.

Luni seara, doi ieseni au fost arestati, apoi expulzati. Joi, membrii unei delegatii oficiale (de la Iasi si Vaslui) au fost intorsi de la granita, fara nicio explicatie. Astazi, alte citeva zeci de romani au primit "interzis" la granita cu Moldova.

Amintim ca astazi este o zi speciala pentru romanii de pe ambele maluri ale Prutului: pe 28 martie 1918, Sfatul Tarii de la Chisinau hotara Unirea Basarabiei cu Romania.

Albita - Leuseni, interzis pentru romani

5 tineri au incercat sa intre astazi dimineata in Republica Moldova, prin vama Albita - Leuseni. Dupa ce au fost tinuti citeva ore in vama, fara niciun motiv, au fost intorsi din drum de autoritatile basarabene. Potrivit vamesilor romani din vama Albita, circa 50 de persoane au fost intoarse din drum in noaptea dintre joi si vineri, 27 martie.

Interzis si la Ungheni

Alti 15 romani au ajuns in vama din zona Ungheni cu trenul Bucuresti-Chisinau, in jurul orei 6.45 dimineata. Vamesii moldoveni i-au intors si pe ei din drum. Cei 15 turisti au ajuns apoi in Gara Internationala, din Iasi, asteptind sa vada daca vor mai fi lasati sau nu sa ajunga in Republica Moldova.

Joi, membrii unei delegatii romane din Iasi din Vaslui au fost intorsi de la granita, de autoritatile moldovene fara nicio explicatie. Sefii Consiliului Judetean Iasi au declarat ca au informat Ministerul de Externe de incidentul respectiv.

Alti doi ieseni au fost retinuti si apoi expulzati din Republica Moldova la inceputul acestei saptamini.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...