INTERZIS IN MOLDOVA! Profesorul botosanean Gica Manole: Am fost dati jos din tren ca niste borfasi!

INTERZIS IN MOLDOVA! Profesorul botosanean Gica Manole: Am fost dati jos din tren ca niste borfasi!

GICA MANOLE, profesor la Colegiul National Grigore Ghica, Dorohoi
www.jurnaluldebotosani.ro

Expulzarile si interdictiile cetatenilor romani, dar si europeni, de la vamile de pe Prut au luat o amploare de nestavilit.

"Am fost dati jos din tren ca niste borfasi si am fost tinuti intr-o sala timp de peste trei ore, fara explicatii. Granicerii ne-au replicat ca nu le pasa de nici o conventie bilaterala intre Romania si Republica Moldova si am fost obligati sa ne urcam intr-un tren spre Iasi", a declarat Gica Manole, profesor de istorie din Dorohoi.

Vamesii moldoveni le-au cerut cetatenilor romani sa coboare din tren si au fost tinuti peste trei ore intr-o incapere si apoi obligati sa urce intr-un tren cu destinatia Iasi. Autoritatile moldovene au evitat sa dea explicatii si sa spuna care este temeiul legal pentru care-i intorc din drum.

"Este vorba de 14 persoane care veneau cu trenul international Bucuresti - Chisinau. Granicerii moldoveni le-au interzis acestora sa treaca granita. Motivul invocat de autoritatile de la vama este ca cei opriti nu au putut justifica prezenta lor in Basarabia. Situatia este pusa pe seama faptului ca in tara vecina se organizeaza activitati legate de aniversarea Unirii Basarabiei cu Romania. Au fost impuse anumite restrictii care nu au temei legal. Noi nu ne putem explica decizia granicerilor de peste Prut", a explicat comisarul sef de politie Danut Muntianu, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Iasi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
54

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
269

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
108

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...