INTERVIU - Mihai Balta: "Nu mi-as fi depus candidatura daca nu as fi constatat ca am sustinere in partid!"

INTERVIU - Mihai Balta: "Nu mi-as fi depus candidatura daca nu as fi constatat ca am sustinere in partid!"

MIHAI BALTA

Politician fidel social-democratiei, Mihai Balta face parte din vechea garda a PSD. Retras din prima linie dupa o cariera politica fructuoasa, dar si functii importante in administratia judeteana, de la viceprimar la prefect, fostul deputat de Botosani revine in atentia publica anuntandu-si candidatura pentru presedintia organizatiei judetene PSD, alegerile urmand sa aiba loc duminica, in cadrul Conferintei Judetene. Mihai Balta devine, astfel, principalul contracandidat al actualului presedinte, Gheorghe Marcu, in cursa inscriindu-se si un al treilea competitor, dorohoianul Ioan Domonco, care este insa suspendat din partid.

1.Ce anume v-a determinat sa va depuneti candidatura pentru conducerea organizatiei judetene PSD Botosani, in conditiile in care, in ultimii ani, ati  fost destul de discret in viata politica?

In primul rand, partidul trebuie sa permita fiecarui membru de partid sa candideze la orice functie din partid, in al doilea rand, doresc ca Organizatia Botosani sa devina o organizatie puternica, chiar prin implicarea mea in politica. Nu zic ca nu este puternica, dar alegerile locale care vin sunt diferite fata de prezidentiale si in acelasi timp, cu cat organizatia de partid va avea mai multi oameni implicati in viata politica, cu atat va fi mai puternica.

2. Aveti, deocamdata, un singur contracandidat important - Gheorghe Marcu, cel care are avantajul ca detine deja acest mandat, este senator in Parlamentul Romaniei si se pare ca beneficiaza de sprijin de la centru, fapt confirmat de Liviu Dragnea, in timpul vizitei sale la Botosani. Ce atuuri credeti ca aveti dvs in aceasta confruntare?


Fiecare soldat are in ranita si bastonul de maresal, deci in consecinta fiecare membru de partid, la o competitie, are sanse egale, vor fi sustineri si de o parte si de alta, dar atuul pe fond al acestei participari la alegeri este buna-credinta a fiecaruia de a candida pe orice post si depinde si de programul pe care il prezinta fiecare candidat in competitie.

3. La alegerile pentru presedintele organizatiei municipale ati criticat dur actuala conducere, acuzand ca promoveaza oameni in functie de afinitatile personale, si nu dupa criteriul valoric. A fost o atitudine de moment sau o declaratie care anunta candidatura dvs. pentru presedintia PSD?

A fost un punct de vedere pe care il sustin in continuare, ca trebuie sa se stabileasca o scara a valorilor in partid si promovarea in functie de competenta pe plan politic si administrativ. In acel moment intr-adevar intentionam sa candidez la o functie in partid.

4. In ce relatii sunteti cu conducerea centrala a PSD?

Eu sunt in relatii foarte bune cu toti membrii din Partidul Social Democrat si in acelsi timp si cu cei din conducerea centrala, care au fost alesi de Congresul partidului. Nu am comunicari personale, din punctul acesta de vedere sunt intr-o relatie buna cu cei din conducerea partidului, stiu ca au fost alesi acum, sunt cu intentii bune, dorim sa castigam alegerile si sa schimbam actuala putere din tara.

5. Ati fost, dupa 1989, viceprimar, subprefect, prefect, deputat. In conditiile de astazi, ati mai fi interesat de o functie administrativa?

Sunt doua categorii de functii, cele alese si cele administrative. Principala problema pe care o avem acum, ca partid, este castigarea alegerilor si imbunatatirea in plan economic a judetului Botosani si dupa aceea, in functie de sustinerile care sunt in  cadrul partidului, poate fiecare sa candideze fie pentru o functie aleasa, fie pentru o functie numita, la aceasta data nu focalizez o anumita functie. Facand referire la alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean, din punctul meu de vedere, pentru fiecare functie aleasa sau numita la un partid, trebuie sa fie doi sau trei candidati, iar cel cu cele mai multe sanse sa fie nominalizat pentru acele alegeri.

6. Ce sanse va acordati la alegerile de pe 27 iunie?

La aceste alegeri imi acord o sansa egala cu a celorlalti candidati. Eu am sustinere, pentru ca nu mi-as fi depus candidatura daca nu as fi constatat ca am sustinere din partea unor membri de partid, intr-un anumit procent, mi-am evaluat astfel sansele. Apreciez ca la aceasta data, inaintea votului, toata lumea are sanse egale, dupa vot se materializeaza fiecare din aceste sanse pe procentele obtinute, nu ma pronunt la acesta data.
Vreau sa mentionez ca aceasta Conferinta Judeteana va avea rolul de a intari si de a face ca PSD Botosani sa devina o organizatie puternica in judetul Botosani si implicare mai multa in viata cetatenilor judetului Botosani.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
256

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
46

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
266

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...