Creşte numărul firmelor care vor putea beneficia de schemele de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltării economice durabile

Primul-ministru Emil Boc a declarat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a fost lărgită sfera potenţialilor beneficiari de ajutor de stat.

Pot beneficia de schemele de ajutor de stat, bani nerambursabili, firmele care creează minim 100 de locuri de muncă, faţă de minim 300 de locuri cum era vechea prevedere, şi realizează o investiţie de minim 10 milioane de euro, faţă de minim 30 de milioane de euro.

"Este vorba de aproximativ 200 milioane de euro, care pot susţine şi crea 5.000 de locuri de muncă" a afirmat şeful Executivului.

Prin scăderea pragului minim al valorii investiţiei, în categoria beneficiarilor se pot încadra şi întreprinderile mici şi mijlocii.

Ajutorul de stat se acordă întreprinderilor pentru realizarea unei investiţii iniţiale.

"Vrem ca în România cât mai multe firme să poată fi eligibile, pentru a putea avea acces la aceste scheme de ajutor de stat, pentru a putea susţine activitatea economică, locurile de muncă şi, prin impozitele şi taxele pe care le plătesc, să susţină şi bugetul de stat", a subliniat primul-ministru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
89

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
366

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
61

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...