INTERVIU cu o campioana: "Mama a fost prima care m-a sunat de la Dorohoi"

INTERVIU cu o campioana: "Mama a fost prima care m-a sunat de la Dorohoi"

CAMELIA LUPASCU
Libertatea

La două săptămâni după Campionatul European de canotaj, Camelia Lupaşcu (24 de ani), din Dorohoi, medaliată cu aur la dublu rame şi la 8+1, vorbeşte relaxat despre performanţa obţinută în Portugalia.

Te aşteptai la două medalii de aur?
Camelia Lupaşcu: Într-un fel era previzibil; anul trecut am fost desemnată de federaţie cea mai bună canotoare a sezonului.

S-a spus că a fost un European mai puternic.
A fost mult mai tare, pentru că toate echipajele au vrut să vadă unde sunt înainte de Mondiale şi au dat totul. E o situaţie schimbată, deoarece, de regulă, Europenele erau după Mondiale. Faptul că am devenit campioane sper să ne dea un plus de curaj pentru competiţia supremă din Noua Zeelandă.

Ce-ai discutat cu Nicoleta în barcă, înainte de cursă?
Avem o vorbă: "Nu trebuie să ne pară rău, indiferent de rezultat". Niciodată nu punem o presiune în plus. Fa-cem canotaj din plăcere şi asta contează cel mai mult. Înainte de fiecare cursă, mă rog la Dumnezeu să mă ajute şi-mi sărut cruciuliţa de la gât.

Cum a fost după?
Când ne iese bine, ne spunem: "Să ne fie tot aşa!".

Ai tăi au urmărit cursa?
Mama a fost prima care m-a sunat de la Dorohoi. E foarte emotivă. Din momentul în care începe cursa şi până la finiş se roagă.

Ţi-ai cumpărat ceva special din Portugalia?
De obicei strâng magneţi de frigider. Dar în această deplasare mi-am cumpărat şi o sticlă cu vin de Porto. L-am gustat, e foarte bun! Aşa că îmi voi face şi o colecţie de băuturi fine.

Sursa: Libertatea

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
33

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
78

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...