Intervenții ale jandarmilor în două comune din județ, din cauza unor animale (video)

Intervenții ale jandarmilor în două comune din județ, din cauza unor animale (video)

Jandarmii au intervenit, joi dimineață, în două situații de risc raportate prin apel la 112, oameni din două comune din județul Botoșani solicitând intervenția autorităților, din cauza pericolului reprezentat de prezența sau atacul unor animale, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma primului apel, un echipaj de jandarmi s-a deplasat în localitatea Blândești, unde a fost sesizată existența unui număr de aproximativ 12 vulpi la o casă părăsită, în special pui.

„Jandarmii au sfătuit locuitorii din apropiere să nu se apropie de locul respectiv, apoi au luat legătura cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, care vor lua măsurile necesare pentru relocarea animalelor sălbatice în afara perimetrului locuit al comunei”, menționează reprezentanții instituției.

Două ore mai târziu, jandarmii din cadrul Grupei de supraveghere și intervenție din Dorohoi au acționat în proximitatea comunei Coțușca, unde mai mulți câini au atacat și rănit un vițel aflat la păscut pe imaș.

„În această situație, jandarmii au procedat la îndepărtarea a cinci câini agresivi și l-au identificat pe proprietarul acestora, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta un pericol pentru persoane, bunuri sau alte animale. Cazul a fost preluat de lucrătorii  Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul IJJ.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
433

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
378

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...

20 de vânători chemați la audieri în urma unor percheziții (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
610

Polițiștii din Darabani au efectuat, miercuri, 20 de percheziții domiciliare comunele Coțușca, Viișoara, Mileanca, Havârna și Hudești, la adresele unor persoane bănuite de practicarea v...