Intervenții ale jandarmilor în două comune din județ, din cauza unor animale (video)

Intervenții ale jandarmilor în două comune din județ, din cauza unor animale (video)

Jandarmii au intervenit, joi dimineață, în două situații de risc raportate prin apel la 112, oameni din două comune din județul Botoșani solicitând intervenția autorităților, din cauza pericolului reprezentat de prezența sau atacul unor animale, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ), printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în urma primului apel, un echipaj de jandarmi s-a deplasat în localitatea Blândești, unde a fost sesizată existența unui număr de aproximativ 12 vulpi la o casă părăsită, în special pui.

„Jandarmii au sfătuit locuitorii din apropiere să nu se apropie de locul respectiv, apoi au luat legătura cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, care vor lua măsurile necesare pentru relocarea animalelor sălbatice în afara perimetrului locuit al comunei”, menționează reprezentanții instituției.

Două ore mai târziu, jandarmii din cadrul Grupei de supraveghere și intervenție din Dorohoi au acționat în proximitatea comunei Coțușca, unde mai mulți câini au atacat și rănit un vițel aflat la păscut pe imaș.

„În această situație, jandarmii au procedat la îndepărtarea a cinci câini agresivi și l-au identificat pe proprietarul acestora, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta un pericol pentru persoane, bunuri sau alte animale. Cazul a fost preluat de lucrătorii  Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicatul IJJ.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr rănit într-un accident cu motocicleta

Duminică, 30 Mai 2021
2651

Un tânăr a ajuns la spital, duminică după-amiază, în urma unui accident cu motocicleta, petrecut pe Drumul European 58, în localitatea Brehuiești.Potrivit echipajului de pol...

Patru persoane, dintre care doi copii, rănite în urma ciocnirii a două mașini

Duminică, 30 Mai 2021
1887

Un grav accident rutier a avut loc, duminică după-amiază, pe Drumul Național 29, în localitatea Vlădeni. Patru persoane au fost rănite în urma ciocnirii a două autoturisme, a declar...

Botoșănean anchetat pentru amenințări aduse fostei iubite

Duminică, 30 Mai 2021
624

Un bărbat de 51 ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, este cercetat penal pentru amenințări aduse fostei concubine, o femeie din orașul Dolhasca, pe care a tot contactat-o telefonic vreme de...