Interpretarea indiana a horoscopului european: Cele 12 Arhetipuri Zodiacale

Interpretarea indiana a horoscopului european: Cele 12 Arhetipuri Zodiacale
In viziunea indiana, fiecare zodie se subordoneaza unui model arhetipal de manifestare a rolului sau in univers. Iata care sunt modelele arhetipale asociate zodiilor din horoscopul european:

Berbec - Arhetipul EROULUI
– Berbecul este zodia care intruchipeaza cel mai bine prototipul Eroului. Eroul traieste la maximum fiecare clipa, eroul stie cum sa ia de la viata ceea ce are ea mai bun. Eroul stie sa lupte, sa nu se lase invins. Eroul isi pastreaza demnitatea chiar si atunci cand pierde. Eroul nu se da in laturi din fata provocarilor. Trece prin ele cu fruntea sus, cautand sa le depaseasca, sa se autodepaseasca. Eroul dispune de resurse de energie inepuizabile. Eroul actioneaza. Traieste intens. Isi urmareste cu perseverenta idealurile in care crede.

Taur – Arhetipul CURTEZANEI/ Arhetipul CRAIULUI– Zodia Taurului simbolizeaza arhetipul Curtezanei/ Al Craiului. Craiul savureaza fiecare clipa si moment al vietii sale pamantesti. Craiul este sclav al placerilor lumesti, carnale. Craiul este o fiinta senzuala. Corpul ii este stapan. Simturile sale sunt cele care fac legea. Senzatiile efemere, pamantesti, care ii aduc aminte de natura sa umana, de latura sa sexuala si fizica, de confortul si intimitatea care se realizeaza prin gesturi si atingeri ale trupului sunt si cele care il guverneaza. Craiul isi gaseste exaltarea prin simturile trupului.

Gemeni – Arhetipul FRATELUI/ Arhetipul SURORII - Zodia Gemeni reprezinta simbolul Fraternitatii. Fratii/ Surorile simt nevoia de comunicare reala, de afectiune sincera, de un sfat prietenesc. Fratii stabilesc relatii pe care timpul nu le poate sterge, relatii frumoase, libere, fara constrangeri, relatii aflate dincolo de interese si nevoi materiale chiar daca le au in vedere si pe acestea. Fratii iti stau alaturi fara conditionari, fara imputari, fara reprosuri. Iti intind mana la nevoie. Fratii constientizeaza diferentele existente intre oameni. Accepta insa oamenii neconditionat, asa cum sunt acestia.

Rac – Arhetipul MAMEI - In personalitatea si felul de a fi al Racului putem gasi modelul comportamental Matern. Racul este mama care si-ar da si sufletul pentru binele celor pe care ii iubeste. Racul ofera afectiune si caldura. Racul doreste sa protejeze. Racul are harul de a crea o stare de spirit pozitiva si relaxanta in jurul sau. Racul aduce alinare. In preajma Racului te simti ocrotit, pazit de toate relele, confortabil. In preajma Racului te simti relaxat ca fiind ceea ce esti.

Leu – Arhetipul TATALUI - Leul intruchipeaza Arhetipul Tatalui. Leul simbolizeaza cel mai bine figura paternala. Leul este puternic. Leul are rezistenta. Leul se impune printr-o vointa de fier. Tatal are intotdeauna un cuvant de spus. Tatal are autoritate. Tatal influenteaza. Are putere mare de decizie. Tatal are un cuvant de spus. Tatal poate fi aspru sau dur la suprafata, insa generos si afectuos in interior. Iti va dori intotdeauna binele. Te va indruma in luarea celor mai bune decizii pentru tine. Tatal va avea un impact deosebit in viata ta si, intr-o procent mai mare sau mai mic, iti va influenta viata. 
 
Balanta – Arhetipul IUBITULUI- Balanta este zodia in a carei personalitate regasim modelul arhetipal al Iubitului. Iubitul va incerca sa ajunga la sufletul tau. Iubitul va incerca sa iti ofere iubire si pe cale trupeasca. Iubitul isi ofera sexualitatea ca dar de iubire si acceptare, dar alaturi de ea si emotiile. Iubitul te invita sa vezi frumosul alaturi de el. Iubitul iti ofera echilibru si caldura. Iubitul Iti va transmite bucuria de a exista, de a te bucura din plin de tot ceea ce are viata mai frumos. Iubitul te va face sa te simti implinit. Iubitul iti va oferi sentimente intense, frumoase, armonioase.

Fecioara – Arhetipul FECIOAREI - Zodia Fecioara intruchipeaza modelul arhetipal al Fecioarei. Fecioara simbolizeaza curatenie emotionala si trupeasca. Fecioara este cea care invinge nevoile si dorintele materiale trupesti. Fecioara aspira catre o lume mai buna, mai fericita, mai inocenta. Fecioara pune pret pe spiritualitate si isi poate subordona existenta telurilor mentale sau intelectuale. Fecioara apartine erosului neexplorat. Fecioara simbolizeaza posibilitatea, potentialul, viitorul. Fecioara reprezinta energia in stare neprelucrata, energia care asteapta sa fie dezvaluita, stimulata, adusa la suprafata.

Scorpion – Arhetipul ALCHIMISTULUI - In structura de personalitate a Scorpionului regasim modelul arhetipal al Alchimistului. Scorpionul este condus adeseori de instincte, de impulsuri si de energii primare. Scorpionul ii modeleaza pe ceilalti si nu accepta sa fie modelat. Prin natura sa, Scorpionul se lasa adesea condus de instincte. Poate fi meschin, preocupat de lucruri meschine. Alchimistul este insa detinatorul secretului. Alchimistul stie sa transforme. Alchimistul poate sa se transforme. Alchimistul isi poate modela destinul si caracterul, isi poate transforma energiile negative in energii creatoare, binefacatoare. Isi poate reinventa structura sufleteasca si o poate atasa unor teluri nobile. Nu exista o alta zodie cu o capacitate de autotransformare mai puternica decat Scorpionul.

Sagetator – Arhetipul MARELUI PREOT/ Arhetipul PREOTESEI– Semnul zodiacal al Sagetatorului apartine Arhetipului Marelui Preot. Marele Preot este calauzitor si indrumator. Marele Preot iti poate oferi sprijin de natura spirituala. Marele Preot iti indruma pasii. Marele Preot te poate ajuta atunci cand te afli la o rascruce de drum, cand te simti pierdut. Marele Preot te ajuta ca sa te ajuti. Marele Preot aduce confort spiritual si revigorare sufleteasca. Marele Preot este detinatorul unei mari forte interioare. Idealurile Marelui Preot sunt inalte si tin de sfera idealurilor, a proiectiilor, a elevarii spiritului.

Capricorn – Arhetipul ASCETULUI– Semnul zodiacal al Capricornului este reprezentat de Arhetipul Ascetului. Ascetul – Capricornul, desi nu strain de confortul si beneficiile aduse de placerile si traiul lumesc, a ales sau poate alege oricand sa se separe de ele. Ascetul isi poate controla emotiile perfect. Desi atras si tentat deseori de ele, ascetul a invatat sa nu se lase prada simturilor pamantesti, scopurilor mici si limitate. Prin natura firii sale, Capricornul are un ego imens. Prin autoimpunere si autocontrol, isi poate invinge egoul. Dupa o perioada in care si le-a dorit cu ardoare, Capricornul poate renunta oricand la bogatii materiale. Obtinand implinirea materiala, Capricornul o va urmari pe cea spirituala.

Varsator – Arhetipul PRIETENULUI – Varsatorul apartine Arhetipului Prietenului. Varsatorul are o mare putere de daruire si de sacrificiu. Prietenul uita de sine atunci cand se daruieste altora. Prietenul se daruieste pe sine celorlalti intr-un mod sincer si dezinteresat. Prietenul are sentimente nobile fata de cei pe care ii iubeste. Prietenul isi lasa deoparte propriile dorinte, interese, nevoi pentru a te sprijini si a-ti fi alaturi. Prietenul te accepta asa cum esti fara dorinta de a te schimba. Prietenul te cunoaste si te ajuta sa te cunosti. Din dorinta de a servi umanitatii, Varsatorul uita de sine.

Pesti – Arhetipul MISTICULUI – Pestii intruchipeaza modelul arhetipal al Misticului. Misticul nu judeca, nu critica, nu cerceteaza. Misticul intelege si percepe ca atare. Misticul intuieste la un nivel profund spiritual. Misticul intelege universalitatea si legile sale, ajungand la un nivel de evolutie superior. Misticul traieste experiente interioare revelatoare. Misticul vede minuni pretutindeni in jurul sau. Misticul este capabil sa separe raul de bine, patrunzand in esenta lucrurilor. Misticul reuseste sa treaca dincolo de suprafata, reusind sa vada partile pozitive, frumoase ale celor din jurul sau.

 

Sursa: Garbo

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
225

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
208

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
306

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...