Întârzierea vaccinării poate duce la apariția unor noi mutații de COVID

Întârzierea vaccinării poate duce la apariția unor noi mutații de COVID

Oamenii de știință vin cu un avertisment sumbru! Dacă nu toată lumea va fi imunizată anticoronavirus, ar putea apărea noi tulpini ale virusului mult mai periculoase. Iar noile mutații pot scădea eficacitatea vaccinurilor și tratamentelor.

Specialiștii spun că este foarte important ca toată populația să fie imunizată anticoronavirus, în caz contrar apar alte tulpinii mult mai periculoase, care pot scădea și eficacitatea vaccinurilor, dar și a tratamentelor folosite în vindecarea COVID-19.

În plus, toate aceste tulpini care pot apărea, pot reactiva infectarea celor deja vindecați, o pot provoca mult mai repede, datorită faptului că sunt mult mai periculoase. Experții spun că atunci când toată populația va fi imunizată anti-COVID, virusul nu va mai avea aceeași putere de transmitere și nu se va mai adapta.

Deja au apărut mutații ale SARS-COV-2, tulpinile britanică, sud-africană și braziliană fiind cele mai periculoase. Și în România sunt confirmate 136 de cazuri de infectare cu mutația din Marea Britanie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
58

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
569

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
388

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...