Intalnire Ponta-Antonescu: Liderii USL hotarasc soarta PNL la guvernare

Intalnire Ponta-Antonescu: Liderii USL hotarasc soarta PNL la guvernare
Liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta se intalnesc, luni, in jurul orei 13.00, pentru a hotari soarta aliantei, dupa mai mult de o saptamana de tensiuni intre PNL si PSD.

Liberalii si social-democratii vor lua astfel o hotarare legata de ramanerea la guvernare a PNL, dupa ce, duminica seara, liberalii s-au reunit intr-o sedinta ce a durat aproape cinci ore.

Principala nemultumire a PNL este propunerea prim-ministrului Victor Ponta de a acorda o functie de vicepremier presedintelui PC, Daniel Constantin.

Crin Antonescu ar fi propus duminica seara iesirea partidului de la guvernare, in cazul in care Partidul Conservator ar primi un post de vicepremier in Guvern, el fiind sustinut si de prim-vicepresedintele Klaus Iohannis.

Presedintele liberal i-a dat un ultimatum liderului social-democrat Victor Ponta, joi seara, cerandu-i sa decida, pana luni, "daca doreste sa mai faca guvern cu PNL, cu Iohannis vicepremeir, sau doreste sa faca o alianta cu altcineva, cu domnul Oprea, cu domnul Voiculescu, cu Daniel Constantin, cu cine vrea".

Vicepresedinti PNL, printre care Marian Petrache, presedintele CJ Ilfov, si Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov, au afirmat duminica seara ca sustin iesirea partidulu de la guvernare in cazul in care situatia actuala din USL continua.

Liderii liberali s-au reunit, duminica dupa-amiaza, intr-o sedinta in care au discutat aspecte legate de viitorul PNL in cadrul USL, in contextul tensiunilor din alianta.

In ce il priveste pe prim-ministrul Victor Ponta, acesta a preferat sa nu comenteze reuniunea liberalilor si posibilitatea ca PNL sa iasa de la guvernare, fiind prezent la un meci de baschet, duminica seara: "Nu stiu daca dumneavostra nu ati observat, dar vin de la un meci de baschet, de la Steaua, sunt foarte fericit ca au castigat si maine facem politica. Astazi... sport". (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
291

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
336

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
276

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...