Întâlnire între primar și cadrele didactice de la Trușești! Ce s-a stabilit!

Întâlnire între primar și cadrele didactice de la Trușești! Ce s-a stabilit!
Cadrele didactice de la Liceul “Demostene Botez" din Trușești, care de luni au declanșat un protest spontan, după ce Primăria nu le-a plătit naveta, s-au întâlnit, marți dimineață, cu primarul comunei, Mihai Puruhniuc.

În urma discuțiilor purtate cele două părți au ajuns la un consens, iar cele 17 cadre didactice navestiste s-au întors la ore.

Potrivit primarului din Trușești, la ședința de Consiliu Local de vineri va fi rectificat bugetul local, urmând a fi alocați bani care vor acoperi în procent de 30% necesarul pentru a acoperi naveta profesorilor de la liceu, până la data de 31 decembrie.

“Am discutat cu profesorii și le-am explicat că le vom da o sumă de 38.000 de lei din urmă și am căutat o cale să rupem de la alte capitole și să le dăm un procent de 30% de la 1 septembrie și până la sfârșit de an și în anul următor să ajungem la un 70%. La 100% oricum nu avem cum să ajungem, le-am arătat cu actele pe masă care este bugetul Primăriei", a declarat Mihai Puruhniuc, primarul comunei Trușești.

Pe lângă aceste sume, cadrele didactice navetiste mai au de încasat restanțe care au fost obținute prin hotărâri judecătorești care, potrivit primarului, vor fi achitate eșalonat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...