Întâlnire festivă la Instituția Prefectului! Vezi cu ce ocazie-FOTO

Întâlnire festivă la Instituția Prefectului! Vezi cu ce ocazie-FOTO
Prima întâlnire de anul acesta a prefectului Costică Macaleți cu directorii instituțiilor deconcentrate a avut loc într-un cadru festiv, fiind prezenți și părintele protopop Lucian Leonte, preotul Grigore Diaconu și preotul Ștefan Grădinaru.

Cu această ocazie au fost sfințite cele două săli din incinta Palatului Administrativ, unde țin ședinte atât reprezentanții Instituției Prefectului, cât și consilieri județeni.

La slujba de sfințire au fost invitați și președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, vicepresedintele Gheorghe Sorescu, primarul Ovidiu Portariuc, cei doi viceprimari, Cosmin Andrei și Viorel Iliuță, dar și parlamentari.

Cele două săli de ședință au primit numele a două personalități marcante care s-au născut în județul Botoșani, istoricul Nicolae Iorga și pictorul Ștefan Luchian.

"Ne-am propus ca întâlnirea de astăzi să fie una de suflet, spirituală și în același timp să marcheze un nou început care să ne facă mai buni și mai responsabili. Ne-am dorit ca anul 2013 să nu înceapă fără cuvântul Domnului, în speranța că Dumnezeu va ocroti județul Botoșani și va dărui locuitorilor acestuia un an cu mai puține probleme. Ne propunem să dam curs unui proiect inițiat de Cancelaria Prefectului de a denumi cele două săli de ședință ale Palatului Administrativ înnobilând cele două spații prin numele a două importante personalități născute pe meleagurile noastre", a spus prefectul Costică Macaleți.







Proiectul privind denumirea celor două săli a fost inițiat pe vremea fostului prefect, Adrian Constantinescu.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
23

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
127

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
163

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...