Institutul condus de Năstase avertizează: USL poate pierde alegerile din cauza propriilor erori

Institutul Social Democrat "Ovidiu Şincai", prezidat de Adrian Năstase, a lansat în luna noiembrie un raport în care analizează perspectivele politice ale anului 2012. Potrivit documentului, USL riscă să piardă alegerile viitoare din cauza propriilor erori: "USL a arătat, în timpul scurs de la fondarea sa, un set de slăbiciuni organizatorice şi de comunicare, care se pot transforma în vulnerabilităţi capitale", scrie Hotnews.

Concluziile Institutului Ovidiu Şincai se opun discursului politic al liderilor Opoziţiei, în care Uniunea este văzută drept câştigătoare sigură a viitoarelor alegeri parlamentare.

Selecţii din raport:

- Lipsa de legitimitate a principalilor actori politici face ca populaţia să caute soluţii în afara sistemului. Din ceea ce se vede acum, în 2012 PDL nu mai poate câştiga, dar USL nu are succesul garantat.

- Liderii opoziţiei române sunt, pentru moment, din motive obiective, prea puţin cunoscuţi şi, pe cale de consecinţă, prea puţin asimilaţi / acceptaţi în UE spre a fi calificaţi drept o alternativă politică românească de natură a determina schimbarea de atitudine faţă de România în măsura în care aici s-ar produce o alternanţă la putere.

- Într-un scenariu economic optimist, în 2012 este posibil să apară primele rezultate pozitive ale politicilor de austeritate promovate de Guvernul Boc. Oricâtă neîncredere ar exista în acest guvern, nu trebuie uitat că programele sale anti-criză au fost concepute impreuna cu, daca nu exclusiv, de expertii BNR, FMI si UE. [...] În măsura în care executivul român, aflat sub supraveghere internaţională, dar şi sub presiunea unui şef de stat lipsit de emoţia alegerilor prezidenţiale, nu se va deda iarăşi în 2012 la practicarea "mitei electorale", un anumit sentiment al stabilităţii economice regăsite ar putea acţiona în favoarea sa. În astfel de împrejurări şansele electorale ale opoziţiei se pot reduce.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...

La mulți ani! Ierarhul plecat din Știubienii Botoșanilor împlinește astăzi 64 de ani!

astăzi, 12:11

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, împlinește astăzi, 28 octombrie, vârsta de 64 de ani.  Născut pe 28 octombrie 1960, în Ştiubieni...

Bărbat din Botoșani depistat băut la volan,ce alcoolemie avea șoferul!

astăzi, 12:00

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe o strada din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate. &I...