Instanţa RESPINGE o parte din actele depuse de avocaţii lui ADRIAN NĂSTASE

Instanţa RESPINGE o parte din actele depuse de avocaţii lui ADRIAN NĂSTASE
Instanţa a respins, luni, actele din dosarul lui Adrian Năstase pe care apăreau modificări sau ştersături. Fostul premier putea fi eliberat astăzi din închisoare, în funcţie de decizia de admitere sau respingere a magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti faţă de recursul depus de acesta. Procurorii DNA au cerut trimiterea dosarului la Tribunalul Ilfov.

Instanţa a reluat discuţiile în dosarul în care Adrian Năstase cere eliberarea condiţionată, procurorul DNA susţinând că a găsit documente depuse de avocaţii lui Năstase care nu poartă ştampila "conform cu originalul" şi alte înscrisuri care au această ştampilă, dar este pusă în condiţii suspecte.

Şedinţa a fost suspendată mai bine de două ore, la cererea procurorului DNA, care a spus că nu a găsit la dosar documentele care detaliază activităţile pentru care Năstase a fost recompensat în penitenciar.

La reluarea discuţiilor din acest dosar, procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a arătat în faţa instanţei că, după ce a studiat documentele depuse la dosar, a găsit numeroase acte depuse de avocaţii lui Năstase care nu poartă ştampila "conform cu originalul" şi alte înscrisuri care au această ştampilă, dar este pusă în condiţii suspecte.
 
Procurorul a susţinut că nu înţelege cum de a depus apărarea lui Năstase dosarul de penitenciar al acestuia, în condiţiile în care doar unitatea de detenţie deţine acest dosar.
 
Apărarea lui Adrian Năstase a acuzat DNA de tergiversarea judecării cauzei, precum şi de o competitivitate neloială, arătând că fostul premier a fost recompensat inclusiv după ce i s-a admis la Judecătorie cererea de eliberare condiţionată. Avocatul a precizat că recompensa a constat în suplimentarea dreptului la vizită.


realitatea.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
46

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...