Inspectorul general al ISJ participa la festivitatea de incheiere a anului scolar la Penitenciar

Inspectorul general al ISJ participa la festivitatea de incheiere a anului scolar la Penitenciar
În data de 20.06.2012, ora 10.00, la sediul Penitenciarului Botoşani va avea loc festivitatea de închidere a anului şcolar 2011 -2012, activitate la care vor participa un număr de 80 de elevi-persoane private de libertate, învăţători, profesori şi diriginţi care au asigurat predarea la clase.

De asemenea, la eveniment şi-au anunţat prezenţa inspectorul general Mihaela Huncă şi Aurel Răileanu, director al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Botosani.

Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare a fost asigurată de cadre didactice delegate din cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Botoşani şi a vizat, în principal, următoarele materii: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie – istorie, precum şi alte materii corespunzătoare programei şcolare.

La începutul anului şcolar au fost înscrise în învăţământului primar şi gimnazial un număr de 88 de persoane custodiate, la sfârşit de an înregistrându-se o promovabilite de peste 90%, după cum urmează: învăţământ primar 37 de elevi, clasa a V-a 12 elevi, clasa a VI-a 12 elevi, clasa a VII-a 12 elevi şi clasa a VIII-a 7 absolvenţi.

Conform L.275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia unităţii penitenciare, prin aceasta asigurându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
33

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
22

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
533

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...