Inspectorii şcolari generali vor decide, duminică, dacă se impune suspendarea cursurilor!

Inspectorii şcolari generali vor decide, duminică, dacă se impune suspendarea cursurilor!
  Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a cerut, sâmbătă, în cadrul unei videoconferinţe, ca toţi inspectorii şcolari generali să analizeze situaţia existentă la nivelul judeţelor şi dacă se impune să decidă suspendarea cursurilor.

 Şeful de la educaţie a spus că această decizie poate fi luată şi dacă vremea s-a mai ameliorat, dar drumurile încă sunt acoperite cu zăpadă.

“În această dimineaţă am luat legătura cu toate Inspectoratele Şcolare şi am rugat să se ţină legătură cu autorităţile locale şi să facă evaluări pe fiecare autoritate în parte şi inspectorul şcolar general, în funcţie de aceste date, are dreptul să suspende cursurile, dacă este cazul. Recomandarea mea este ca suspendarea cursurilor să se facă şi în cazul în care vremea s-a ameliorat dar drumurile nu sunt eliberate de zăpadă. Am recomandat, de asemenea, să analizeze şi situaţia de a suspenda parţial pentru anumite cicluri. Nu cred că putem scoate din case copii de grădiniţă sau de învăţământ primar în cazul în care drumurile nu sunt curăţate luni", le-a transmis ministrul şefilor de inspectorate şcolare.

Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, a precizat că se va analiza situaţia din judeţ şi duminică se va decide dacă se impune suspendarea cursurilor în vreo localitate.

Această situaţie trebuie transmisă la Ministerul Educaţiei între orele 12.00 şi 17.00.

Până acum în judeţul Botoşani nu au fost drumuri blocate, dar circualţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, fiind prognozate ninsori şi în cursul nopţii, dar şi duminică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
271

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
329

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
763

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...