Inspectorii fiscali vor primi "stimulente adecvate" pentru a reduce evaziunea fiscală

Inspectorii fiscali vor primi "stimulente adecvate" pentru a reduce evaziunea fiscală

   Mediafax

Inspectorii fiscali cu atribuţii în colectarea taxelor şi impozitelor vor primi "stimulente adecvate" pentru acţiunile desfăşurate în vederea diminuării evaziunii fiscale, măsura având ca principal scop creşterea veniturilor din accize cu două miliarde de lei faţă de nivelurile din 2009.

Măsura se regăseşte în memorandumul de înţelegere încheiat între autorităţile române şi Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat recent că va începe în perioada următoare acţiuni de verificare "mult mai drastice" în vederea combaterii evaziunii fiscale, prin măsurile organizatorice şi legislative, dar nu a stabilit în cadrul negocierilor cu FMI un procent de reducere a acesteia, conform Mediafax.

În urma acordului de împrumut încheiat cu Comisia Europeană, România a primit până în prezent două tranşe în valoare cumulată de 2,5 miliarde de euro.

Potrivit memorandumului, alte trei tranşe sunt programate pentru perioada cuprinsă între trimestrul doi al anului 2010 şi trimestrul doi al anului 2011.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
10

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
500

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
666

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...