Inspector vamal cercetat penal, în urma percheziţiilor DNA din Botoşani şi Suceava!

Inspector vamal cercetat penal, în urma percheziţiilor DNA din Botoşani şi Suceava!
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Gheorghe Robu, inspector vamal principal din cadrul Biroului Vamal Siret, la data faptelor, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit infracțiunea de influențarea declarațiilor, se precizează într-un comunicat al procurorilor DNA.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada iunie – 07 iulie 2014, inculpatul Robu Gheorghe, din cadrul S.P.F. Siret, a încercat să determine un martor denunțător, prin corupere, precum și prin metode de intimidare, să-și retragă denunțul formulat, împotriva sa și a altor vameși și ofițeri de poliție de frontieră, în cauza în care fuseseră trimiși în judecată recent (comunicat nr. 1034/VIII/3 din 14 iulie 2014).

În acest sens, inculpatul Robu Gheorghe s-a arătat dispus să-i dea o sumă de bani martorului denunțător, în schimbul retractării declarațiilor date în dosarul respectiv, transmițându-i totodată că a strâns o sumă de bani de la încă 4 vameși, inculpați în aceeași cauză, toți cotizând cu scopul de a se vedea scăpați de răspundere penală.

Potrivit procurorilor, inculpatuluiGheorghe Robu i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 Vă reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2008-2014 a unor infracțiuni de corupție, privitoare la regimul stabilit pentru alte activităţi reglementate de lege și contra înfăptuirii justiţiei.

În cursul zilei de 18 iulie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate un număr de 7 percheziţii domiciliare în locaţii situate pe raza județelor Suceava și Botoșani, între care 2 instituţii publice sucevene. 

Inspectorul vamal cercetat ar fi încercat să-şi determine denunţătorii să retragă declaraţiile date în dosarul în care este anchetat şi preotul botoşănean Dumitru Horga. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
25

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
374

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...