Inspectie la Grupul Scolar din Sendriceni!

Inspectie la Grupul Scolar din Sendriceni!
Inspectorul general Ada Macovei a anuntat ca in cursul acestei saptamani se va realiza o inspectie frontala la Grupul Scolar “Alexandru Vlahuta" din Sendriceni.

La aceasta data, unitatea de invatamant este singura din judet care nu poate asigura incalzirea pe timpul sezonului rece pentru elevi, din cauza datoriilor uriase pe care le-a acumulat in ultimii ani, la plata combustibilului, si care se ridica la circa 600.000 de lei.

“In aceasta sptamana se desfasoara o inspectie frontala, este vorba de aproape toti inspectorii din Inspectoratul Scolar care se vor deplasa si vor verifica aspecte legate de calitatea actului managerial, de calitatea actului educational desfasurat in scoala, precum si de toate celelalte aspecte care tin de gestionarea corecta a resurselor, fie ele umane sau financiare sau de alta natura. Dupa aceasta inspectie cu siguranta vom avea noi date privitoare la modul in care conducerea unitatii de invatamant, impreuna cu Consiliul Local, au inteles sa asigure conditii de functionare normale ale unitatii de invatamant, acest lucru fiind stipulat si in legea invatamantului si in legea administratiei locale, fiind in primul rand in sarcina autoritatilor de pe plan local si, ulterior, a celor superioare care sunt bombardate de solicitari din partea Grupului Scolar, dar care au limita de competenta in acest domeniu si nu pot actiona in sprijinirea si aolocarea de fonduri", a mentionat inspectorul general Ada Macovei.

Ea a mai adaugat ca schimbarea directorului nu reprezinta o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

La aceasta data, elevii de la Grupul Scolar din Sendriceni invata in frig. Ei au avut de suferit si iarna trecuta, cand din cauza lipsei combustibilului, au fost nevoiti sa se deplaseze la Dorohoi, unde au invatat in spatii puse la dispozitie de Grupul Scolar “Regina Maria".

Deocamdata nu se stie ce se va intampla cu ei iarna aceasta, insa o rezolvare va trebuit gasita in cel mai scurt timp, dat fiind faptul ca temperaturile vor fi din ce in ce mai scazute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
73

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
220

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...