Îngrijorător! Numărul bolnavilor de diabet, în creștere la Botoșani!

Îngrijorător! Numărul bolnavilor de diabet, în creștere la Botoșani!
Numărul pacienților diagnosticați cu diabet în județul Botoșani este în creștere, peste 100 de botoșăneni fiind diagnosticați cu această boală numai în cursul acestui an.

Potrivit datelor prezentate de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati, în evidențele Secției de diabet zaharat sunt la ora actuală un număr de 11.000 de persoane diagnosticate cu diabet.

"2.500 de persoane sunt sub tratament cu insulină, iar 8.500 sunt sub tratament cu antidiabetice orale. Față de anul anterior numărul persoanelor este în creștere. Anul acesta au fost 120 de cazuri noi, vârsta medie a persoanelor identificate cu diabet fiind cuprinsă între 60 și 70 de ani", a menționat medicul Ștefan Bercea.
 
Caracterizat printr-un exces permanent de zahar în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau a unora care țin de stilul de viață, alimentația necorespunzătoare și stresul fiind printre principalii factori care declanșează această boală.

Aceasta maladie cronica persista toata viata, insa un tratament adecvat si urmat cu sfintenie poate duce la evitarea complicatiilor. Exista doua mari tipuri de diabet: diabetul de tipul 1 si de tipul 2. Primul, insulino-dependent, este numit, de asemenea, si diabetul "slab" (pentru ca printre primele simptome ale bolii se numara slabirea fizica). Diabetul de tipul 2, non-insulino-dependent, este cunoscut si ca diabetul "gras" sau diabetul maturitatii, pentru ca apare in general in jurul varstei de 50 de ani la persoanele supraponderale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
272

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
116

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
124

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...