Îngrijorările primarilor din judeţ în privinţa gunoiului menajer

Îngrijorările primarilor din judeţ în privinţa gunoiului menajer
Înaintea campaniei electorale, primarii botoşăneni au emoţii în privinţa preţului perceput de operatorii de salubritate pentru ridicarea deşeurilor din localităţi dar şi în privinţa locului unde va fi transportat gunoiul.

În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Eco-Proces, primarul de Răchiţi, Gheorghe Iacob, a ridicat această problemă, susţinând că de la 1 mai, groapa de la Săveni se va închide iar operatorii deja au transmis notificări în privinţa încetării contractelor.

"În 2014 am rămas cu gunoiul în localităţi şi ne temem că se va întâmpla la fel. Noi din 2014 aşteptăm darea în folosinţă a gropii (de la Victoria, Stăuceni, n.r.), ştim ce înseamnă respectarea procedurilor dar trebuie să ne asumăm răspunderea şi să luăm nişte măsuri. Deja eu am primit încetarea contractului din 3 mai deoarece gunoiul menajer ar trebui să-l ducem la Săveni sau la Darabani. Botoşaniul mai primeşte dar cu o sumă mai mare, nu ştiu dacă îl împachetează...", spunea Gheorghe Iacob.

Replica şefului Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a venit imediat. "Noi am fost acuzaţi şi de un domn consilier, dar haiducie nu putem face. Dumneavoastră ştiţi foarte bine: noi nu am vrut altceva decât să respectăm procedurile legale. Avem declaraţi câştigători, e dreptul lor să conteste. S-a contestat la groapa de gunoi pentru că e preţul foarte mic şi eu am mai spus-o, că apăruse la un moment dat în presă că am amanetat judeţul pe opt ani. Nu, domnilor, un preţ mic înseamnă o taxă mai mică. Suntem la a treia licitaţie!Astea sunt legile. Dacă aveţi o soluţie, vă rog să o înaintaţi, a declarat Gheorghe Sorescu.

De partea cealaltă, primarul de la George Enescu, Angela Toma- Grădinaru, a cerut pemisiunea de a se folosi în comună eurocontainerele distribuite de ani de zile şi care au fost amplasate în spatele clădirii Primăriei. "Ele sunt frumoase, arată bine, dar am vrea să le şi folosim", a spus Angela Toma- Grădinaru. Numai că solicitarea ei s-a lovit de un refuz din partea conducerii Eco-Proces, care a îndemnat administraţia comunei să mai aştepte finalizarea procedurilor de licitaţie. "Asta ar însemna să se atribuie direct şi nu este legal. În momentul în care vine un control, poate să impute Consiliului Judeţean costurile...", a spus Ovidiu Aparaschivei, directorul Eco-Proces.

Gheorghe Sorescu este convins însă că primarii nu au motive de îngrijorare şi că licitaţia privind transportul gunoiului se va încheia în termen util, astfel încât deşeurile nu nu fie abandonate în comune.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
3

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
60

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
34

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...