Îngrijorările primarilor din judeţ în privinţa gunoiului menajer

Înaintea campaniei electorale, primarii botoşăneni au emoţii în privinţa preţului perceput de operatorii de salubritate pentru ridicarea deşeurilor din localităţi dar şi în privinţa locului unde va fi transportat gunoiul.

În şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Eco-Proces, primarul de Răchiţi, Gheorghe Iacob, a ridicat această problemă, susţinând că de la 1 mai, groapa de la Săveni se va închide iar operatorii deja au transmis notificări în privinţa încetării contractelor.

"În 2014 am rămas cu gunoiul în localităţi şi ne temem că se va întâmpla la fel. Noi din 2014 aşteptăm darea în folosinţă a gropii (de la Victoria, Stăuceni, n.r.), ştim ce înseamnă respectarea procedurilor dar trebuie să ne asumăm răspunderea şi să luăm nişte măsuri. Deja eu am primit încetarea contractului din 3 mai deoarece gunoiul menajer ar trebui să-l ducem la Săveni sau la Darabani. Botoşaniul mai primeşte dar cu o sumă mai mare, nu ştiu dacă îl împachetează...", spunea Gheorghe Iacob.

Replica şefului Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a venit imediat. "Noi am fost acuzaţi şi de un domn consilier, dar haiducie nu putem face. Dumneavoastră ştiţi foarte bine: noi nu am vrut altceva decât să respectăm procedurile legale. Avem declaraţi câştigători, e dreptul lor să conteste. S-a contestat la groapa de gunoi pentru că e preţul foarte mic şi eu am mai spus-o, că apăruse la un moment dat în presă că am amanetat judeţul pe opt ani. Nu, domnilor, un preţ mic înseamnă o taxă mai mică. Suntem la a treia licitaţie!Astea sunt legile. Dacă aveţi o soluţie, vă rog să o înaintaţi, a declarat Gheorghe Sorescu.

De partea cealaltă, primarul de la George Enescu, Angela Toma- Grădinaru, a cerut pemisiunea de a se folosi în comună eurocontainerele distribuite de ani de zile şi care au fost amplasate în spatele clădirii Primăriei. "Ele sunt frumoase, arată bine, dar am vrea să le şi folosim", a spus Angela Toma- Grădinaru. Numai că solicitarea ei s-a lovit de un refuz din partea conducerii Eco-Proces, care a îndemnat administraţia comunei să mai aştepte finalizarea procedurilor de licitaţie. "Asta ar însemna să se atribuie direct şi nu este legal. În momentul în care vine un control, poate să impute Consiliului Judeţean costurile...", a spus Ovidiu Aparaschivei, directorul Eco-Proces.

Gheorghe Sorescu este convins însă că primarii nu au motive de îngrijorare şi că licitaţia privind transportul gunoiului se va încheia în termen util, astfel încât deşeurile nu nu fie abandonate în comune.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

13 candidați: România își alege al cincilea președinte de după 1989!

astăzi, 18:24

România își alege cel de-al cincilea președinte de după 1989, după Ion Iliescu (trei mandate), Emil Constantinescu, Traian Băsescu (două mandate) și Klaus Iohannis (două mandate). ...

Pedepsit să muncească la Muzeul din Botoșani după ce a fost condamnat pentru deținere de droguri de mare risc!

astăzi, 17:12

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Costel Vlăduț I. la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, pentru consum propr...

Au rămas fără acoperiș deasupra capului: Două case vecine au luat foc, o femeie a ajuns la spital! (Foto)

astăzi, 15:45

S-a întâmplat în această dimineață, în municipiul Dorohoi. Locuințele celor două femei sunt lipite una de cealaltă, iar flăcările au fost observate târziu, de una...