Ingrijorare cu privire la salariile din sanatate!

Ingrijorare cu privire la salariile din sanatate!
Noua clasificare obtinuta de spitalele din judet va duce la o subfinantare a sistemului si deja exista voci care sustin ca nu vor exista bani pentru plata salariilor personalului medical.

Potrivit unor surse neoficiale, spitalele, mai ales cele care au fost incadrate in categoria a V-a, cu noua finantare pe care o vor primi, nu se mai incadreaza in procentul de 70%, cheltuieli de personal.

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate sustin ca sumele pe care le va primi fiecare unitate sanitara in parte vor fi cunoscute abia la inceputul lunii iulie, in acest moment fiind demarata actiunea de contractare.

Toti furnizorii de servicii medicale din judet sunt evaluati de catre comisii formate din reprezentanti ai Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, ai Directiei de Sanatate Publica si ai Colegiului Medicilor.

"La ora actuala, sunt mai multe comisii care analizeaza situatiile la nivel de judet ale furnizorilor de servicii medicale. Pana acum, era o comisie mixta care stabilea cam tot, in mare. Acum sunt comisii diferite care stabilesc anumite lucruri, respectiv necesarul de medici, zonele deficitare pe specialitatii clinice la ambulator, pe specialitatii la spitale, procentele pentru zona defavorizata la medicii de familie. Acum suntem in faza de negociere si nu am incheiat deocamdata niciun contract", a precizat Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
77

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
76

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
273

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...