Inghetati de frig: Un botosanean a fost gasit mort in strada!

Inghetati de frig: Un botosanean a fost gasit mort in strada!
De la inceputul anului, la Unitatea de Primire a Urgentelor au fost aduse cu ambulanta 11 pesoane care prezentau hipotermie, cauza fiind expunerea la temperaturile foarte scazute inregistrate in timpul noptii.

Pe langa aceste cazuri, personalul de la Ambulanta a fost solicitat si in cazul unui barbat in varsta de 51 de ani, din Catamarasti Deal, gasit mort in strada.

"Toate aceste persoane aduse la UPU cu hipotermie, dar si barbatul gasit mort, sunt cazuri sociale, mai precis este vorba despre persoane fara adapost", a precizat Lidia Onofrei, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica.

Lidia Onorei a mai precizat ca persoanele fara adapost care ajung la UPU nu necesita internare pe termen lung, astfel incat ele ajung tot in strada.

"La unitatile medico-sociale nu mai sunt locuri de foarte mult timp. Sunt liste intregi de asteptare, iar locurile se elibereaza foarte greu, deoarece familiile nu vor sa-i primeasca inapoi pe cei internati in aceste unitati. Este un cerc vicios, pentru ca nici la Spitalul Judetean nu poate fi rezolvata problema persoanelor fara adopost din cauza ca spitalul nu are asistent social", a mai spus Lidia Onofrei.

O alta solutie ar fi centrul de noapte aflat in administrarea municipalutatii. "Cei mai multi refuza sa doarma la centrul de noapte pentru ca acolo li se impun anumite conditii. Nu au voie sa vina cu bauturi alcoolice, trebuie sa se spele si asa mai departe", a adaugat purtatorul de cuvant al DSP.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
108

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
354

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
63

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...