Infractori de pe băncile şcolii! Furturi şi bătăi între elevi, chiar în incinta unităţilor de învăţământ!

Unii elevi botoşăneni au şi alte preocupări atunci când sunt la şcoală şi, din păcate, ajung să comită infracţiuni chiar în incinta unităţilor de învăţământ sau în imediata apropiere a acestora.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Inspectoratului de Jandarmi au prezentat Raportul privind stadiul de implementare a Programului comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

Din datele prezentate de Cristian Cucoreanu, şeful IPJ Botoşani, în perioada septembrie 2014-februarie 2015, în unităţile de învăţământ din judeţ sau în zona adicentă acestora s-au înregistrat 35 de infracţiuni, victime fiind 31 de elevi, iar autori 20 de şcolari.

Potrivit şefului Poliţiei, nu au fost înregistrate infacţiuni grave, dar a crescut numărul cazurilor de violenţă.

“S-au înregistrat 19 loviri şi alte violenţe şi 15 infracţiuni de furt.  Înregistrăm scăderi la infracţiunile de furt, la distrugere, dar înregistrăm creştere la loviri şi alte violenţe. Drept cauze ale acestor infracţiuni, majoritatea se datorează unor conflicte spontane între elevi, care au fost comise în timpul pauzelor sau la ieşirea de la cursuri când nu erau supravegheaţi de profesori. La infracţiunile de furt bunurile sustrase sunt cu precădere telefoanele mobile, prejudiciile fiind minore", a precizat Cristian Cucoreanu.

Pentru a preveni săvârşirea de infracţiuni, zeci de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali acţionează în zona unităţilor de învăţământ, în special la intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 2 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian; Sfânta Muceniţă Iustina fecioara

astăzi, 07:00

Sfântul Sfinţit Mucenic Ciprian a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305) şi era filosof şi vrăjitor cumplit, din Antiohia Siriei, fiind în slujba păgânescului...

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...