Informaţii hidrologice solicitate de prefect din Ucraina

Informaţii hidrologice solicitate de prefect din Ucraina
Prefectul Costică Macaleţi a solicitat reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor o situaţie cu ultimele informaţii privind cotele râurilor Prut şi Siret înregistrate în pe teritoriul Ucrainei.

Datele vor necesita o atenţie sporită în următoarea perioadă, atât din cauză că se anunţă o primăvară ploioasă, cât şi pentru că temperaturile pozitive din ultimele zile au putut duce la topirea zăpezilor din zonele înalte ale ţării vecine.

Solicitarea a fost făcută în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă întrunit joi, 5 martie, într-o videoconferinţă cu Guvernul.

Conducerea MAI a anunţat astfel că mare parte din judeţele ţării vor fi afectate în următoarele zile de fenomene meteorologice specifice sezonului rece. Judeţul Botoşani nu este prins în aria pentru care s-a emis codul galben de ninsori şi viscol, însă botoşănenii vor resimţi cel puţin scăderea temperaturilor până la – 5 ° Celsius.

Din această cauză prefectul de Botoşani a atenţionat drumarii să intervină pentru combaterea poleiului pe arterele naţionale şi judeţene.

Vă rog să aveţi telefoanele deschise, în caz de probleme să fim cât se poate de operativi, a fost solicitarea prefectului Costică Macaleţi către toţi şefii instituţiilor membre ale CJSU. 

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O lege mult așteptată de românii care stau la bloc a fost aprobată. Ce avantaje vor avea asociațiile de proprietari

astăzi, 07:17
11

Această propunere inovatoare prevede o alocare mai mare a fondurilor europene nerambursabile, respectiv 90%, pentru finanțarea reabilitării termice a clădirilor de locuințe colective, reducâ...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Izvorul Tămăduirii; Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu; Sf. Ap. Simon Zilotul (Harţi)

astăzi, 07:00
20

În fiecare an, în vinerea din Săptămâna Luminată, creştinii ortodocşi sărbătoresc praznicul Izvorul Tămăduirii. Sărbătoarea aceasta este în strânsă legătură...

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
140

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...