INEDIT! Steag de 150 de metri, purtat de străzile din Botoșani! FOTO

Zeci de tineri din Botoșani au purtat, sâmbătă, pe brațe, pe străzile din oraș, un steag lung de 150 de metri și lat de patru metri.

Pe tot traseul, tinerii au recitat poezii, precum “Ce-ți dorescu eu ție, dulce Românie" și au intonat Imnul României.

Acțiunea, organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 filiala Botosani, si-a dorit să marcheze, prin tricolor-simbol al identității și unității naționale – dorința de regăsire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în cadrul aceluiași stat.











Această campanie s-a desfășurat în mai multe orașe din țară, iar steagul a ajuns și la Botoșani, urmând ca în data de 12 octombrie, români de pe ambele maluri ale Prutului, să iasă pe străzile din București.

“Acest proiect este în cadrul Zilelor Tricolorului. Tricolorul a fost prezent în peste 15 orașe din România și astăzi este și în Botoșani. Sperăm să treezim conștiința națională a botoșănenilor.Tricolorul este simbolul nostru național, este simbolul integrității noastre naționale și sperăm ca tot mai mulți oameni să ni se alăture în demersurile noastre unionist", a precizat Ovidiu Maxim, coordonatorul evenimentului la Botoșani.





“Românii trebuie să știe de ce trebuie să ne unim cu Basarabia și trebuie să își amintească că Basarabia este și ea România. Și acolo sunt români, suntem toți ca o mare familie și România e și aici și acolo. Sper să aibă ecou acțiunea noastră și lumea să ni se alăture", a menționat și Mădălina Melniciuc, elevă la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, care spune că este pe jumătate basarabeancă.

“La Botoșani, tricolorul a fost desfășurat pe traseul Pietonalul Unirii-Palatul Administrativ-strada Teatrului-Centrul Vechi, la statuie. Organizatorii au pregătit în Centrul Vechi și un moment cultural, botoșănenii primind pliante și panglici cu tricolorul. 

"Dorim să promovam identitatea națională și dorința de regăsire a românilor aflați pe ambele maluri ale Prutului, prin unire", afirmă reprezentanții Platformei Unioniste Acţiunea 2012.



















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru botoșăneni au ajuns la spital, după ce au încercat să aprindă focul cu benzină!

astăzi, 13:04

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 99 de ani, au ajuns la spital după ce au încercat să aprindă focul cu benzină, iarna trecută. În urma acestor înt...

Divertisment la volan, încheiat cu sancțiune contravențională! (Foto)

astăzi, 12:01

În ziua de duminică, în jurul orei 16⁰⁰, un autoturism marca BMW a fost surprins pe camerele video instalate în zona parcării Luceafărul, în timp ce conducătorul auto a...

Percheziții domiciliare și sancțiuni de peste 90.000 lei, acțiuni ale polițiștilor botoșăneni!

astăzi, 11:29

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 50 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112....